BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Türkiye, bütün olumsuzlukları aşacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün olumsuzlukları aşacaktır. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Aşma konusunda da açık ve net söylüyorum; en büyük güvence CHP'dir" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında, "Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Orada dikkat çekmek istediğim nokta şuydu; eğer bir ülkede onlarca çocuk, yüzlerce çocuk yatağa aç giriyorsa eğer bir ülkede çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden bir baba varsa, eğer bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse ve siz kalkıp 'Fransız mallarını boykot edin' diye bir çağrı yapıyorsanız, önce topluma örnek olacak kişiler sizlersiniz. 

Ben bir kişiyi hedef almış değilim. Ben sadece devleti yönetenlerin Türkiye'ye örnek olmaları gerektiğine dikkat çektim. Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce boykotu siz yapacaksınız. Ben her zaman, her yerde, her ortamda adaletten yana oldum, adaleti savundum. Adalet önce insanın vicdanındaki terazidir." 

'O DÖNEM, TARİHİN ALTIN SAYFALARI DÖNEMİDİR'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim mesajında 'tek parti diktası' vurgusu yapmasının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
"Tek parti dönemi zaten adı üstünde tek parti; bir devletin kuruluşu, devleti kuruyor. Devleti kuran ne söylüyor? 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir'. Niye söylüyor acaba bunu? Bugün kendisini kimsesiz hisseden milyonlarca insan var. Ben gençlerle konuşuyorum, büyük bir kısmı umutsuz.

Bugün konuşurken neden umuda vurgu yapıyorum? Hiç kimsenin umutsuz olmaması gerektiğini niye söylüyorum? Bunun için söylüyorum. Tek parti dönemi; senin dönemin nedir arkadaş? O dönem, tarihin altın sayfaları dönemidir. O dönem tek parti var ve dünyada tek örneği var.

Tek parti döneminde bağımsız iradeyle çok partili hayata geçilmiştir; 1946 yılında. Ve dönemin en güçlü insanı seçimi kaybettiği zaman da yürüyerek Çankaya'dan evine gelmiştir ve teslim etmiştir, kazanan iktidara ve şunu söylemiştir, 'Bu yenilgi benim için en büyük zaferdir; çünkü ben bu ülkeye demokrasiyi getirdim'. Şimdi bizim ülkede demokrasi var mı?"

'ASKIDA EKMEK UYGULAMASI DOĞRU'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP'nin 'askıda ekmek' kampanyasıyla ilgili ise "'Askıda ekmek' uygulamasını kim başlattı? Sayın Bahçeli başlattı. Niye başlattı? Evine ekmek götüremeyen insanlar var bu ülkede, onun için başlattı. Doğru muydu? Doğruydu. Bir daha söylüyorum; doğru muydu? Doğruydu.

Evine ekmek götüremeyen var mı? On binler var. Ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim; hiç kimse ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün bu olumsuzlukları aşacaktır. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Aşma konusunda da açık ve net söylüyorum; en büyük güvence CHP'dir" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR