BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
İŞÇİ

Kıdem tazminatı son durum 16 Nisan'dan sonra yeni düzenleme

Kıdem tazminatı son durum ne? İşverenler ile işçiler arasındaki hakları düzenleyen kıdem tazminatında son durum ne oldu sorusunun yanıtı haberimizde.

Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için yapılan çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin referandum sonrasında işçi ve işveren sendikalarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

Kıdem tazminatında yeni sistemin de bu yıl içinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni sistem, Kıdem Tazminatı Fonu'nun kurulmasını içeriyor. Edinilen bilgiye göre, yeni işe girenler fon sistemine direkt geçiş yaparken, mevcut çalışanlara tercih imkanı sunulacak. İşçi-işveren anlaşırsa birikimler yeni sisteme aktarılacak.

Geriye dönük haklar korunacak. Her çalışanın bireysel kıdem hesabı olacak. İşveren bu hesaba her ay para yatıracak. Çalışanlar hesapta biriken parayı istediği zaman takip edebilecek. Mevcut sistemdeki 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturulacak. Birikimler fonda kaldığı sürede nemalanacak. Şirket iflas etse de tazminat yanmayacak. Emekli olurken biriken paranın tamamı alınabilecek. 1 gün bile çalışanın kıdem tazminatı hakkı olacak. İstifa edenler de kıdem tazminatı alabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR