BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.513,76
İŞÇİ

KESK'ten tutuklu üyelerine 8 Mart kartı

KESK Ankara Şubeler Platformu, tutuklu KESK'li kadınlar için 8 Mart vesilesiyle Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

KESK Ankara Şubeler Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart vesilesiyle tutuklu 23 KESK'li kadına kart yolladı.

KESK Ankara Şubeler Platformu, tutuklu KESK'li kadınlar için 8 Mart vesilesiyle Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Cezavi önünde bir araya gelen KESK'li kadınlar, tutuklu bulunan KESK'li kadınların isimlerinin yazılı olduğu "KESK'li kadınlara özgürlük" yazılı pankart açtı. Platform adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Ankara 2. Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Beliz Başeğmez, kadınların yüzyıllardır kapitalizmin ve erkek eğemenliğinin yarattığı güvencesizliği, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, ırkçılığı en ağır ve en yoğun yaşayanlar olduğunu vurguladı. AKP'nin kadın politikalarının temelinde kadını ve erkeği eşit görmediğini açıklayan, kadını "iffetli eş ve fedakar anne" kavramlarıyla aile içine hapsettiğini vurgulayan Başeğmez, bunun altında her fırsatta üç çocuk doğurun diyerek kadını kuluçka makinesi zanneden, kürtajı yasaklayan ırkçı, gerici ve piyasacı politikaların yattığını bildiklerini söyledi.

Türkiye'nin en fazla kadın üyeye sahip olan ve kadınların en yüksek oranda temsil edildiği KESK'li kadınların hedef alınmasının tesadüf olmadığına dikkat çeken Başeğmez, "Bu düşünceye sahip politikalar kadını siyaset alanında tehdit unsuru olarak görüyorlar. Be sebeptendir ki tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız kadın cinayetlerine 'dur' dedikleri, anadilde eğitimi savundukları, şiddete, taciz ve tecavüze isyan ettikleri, savaşa karşı baraşı haykırdıkları için bugün cezaevindeler" dedi.

KORKU CUMHURİYETİNİ KADINLAR YIKACAK

AKP iktidarına muhalefet eden herkesin "terörist" ilan edildiği bir ülkede yaşadıklarını söyleyen Başeğmez, gözaltıların, şafak vakti operasyonları ve tutuklamaların kendilerini yıldıramayacağının altını çizdi. Yaratılmaya çalışılan korku cumhuriyetinin ancak ve ancak kadınların yıkacağını bildikleri için biat ettirilmeyi çalışıldıklarına işaret eden Başeğmez, "Buradan haykırıyoruz; tutuklanan arkadaşlarımız yalnız değildir. Onların işlediğini düşündüğünüz bütün suçları biz de işliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından balon uçuran kadınlar, cezaevi yanında bulunan postaneden de tutuklu 23 KESK'li kadına 8 Mart kartları yolladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR