BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Kendi ülkenizde çalışarak yurt dışında çalışma fırsatı! İşte dijital göçmenler için vize veren ülkeler

Pandemi hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi.Bu da beraberinde turizm gelirlerinde büyük düşüşü getirdi. Aynı dönemde "ev ofis" ve "freelance" gibi çalışma modelleri de hemen hemen her ülkede benzer bir şekilde ön plana çıktı. Özellikle dijital sektörlerde faaliyet gösteren insanlar için Almanya'dan Norveç'e, Çekya'dan Bermuda'ya dünyanın farklı ülkelerinde oturma izni ve çalışma vizeleri veriliyor. Bu dijital göçmenlere yönelik düzenlenen vizelere başvurmak için her ülkenin farklı talebi oluyor.

Dijital göçmenlik son yıllarda hayatımıza giren bir kavram. Bu alanda faaliyet gösteren iş kollarında istihdam edilen ve ağırlık olarak ofis dışında herhangi bir yerde çalışmaya yönelik bu modele pandemiyle birlikte ilgi daha da arttı. Yapılan araştırmalar, bu eğilimin son bir yılda katlanarak arttığını göstermekte.

Bununla doğru orantılı biçimde genellikle freelence çalışan bu iş kolundaki insanlar için dijital göçmenlik programları uygulayan ülkelerin sayısı da hızla artış gösterdi. Değişen çalışma alışkanlıkları beraberinde insanlarda da bu tip arayışları da beraberinde getirmeye başlamış durumda.

Herhangi bir ofise bağlı kalmadan kendi işini üreten ve yürüten dijital ağırlıklı alanlarda çalışan bu insanlar için dünyanın dört bir yanında farklı ülkeler çeşitli teşvik ve çalışma vizesi programları da uygulamakta. İşte Almanya'dan Portekiz'e, Norveç'ten Bermuda'ya dijital göçmenler için bir rehber.

Dubai, BAE 
Birleşik Arap Emirlikleri'nin yedi emirliğinden biri olan Dubai, emlak piyasasının yanı sıra dijital alanda da dikkat çekici adımlar atıyor. Uzaktan çalışma vizesi, size kendi ülkenizde çalışırken Dubai'ye gelme, ailenizi getirme, uzaktan çalışma özgürlüğü veriyor. Dubai bireylerden gelir vergisi almıyor.