BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Kazanan adaylardan SBS tüyoları

Önceki yıllarda SBS den yüksek puanlar alan öğrenciler, deneyimlerini 8. sınıflarla paylaştı.

Liseye gitmeye hazırlanan öğrencilerin SBS heyecanları sürerken, önceki yıllardaki sınavlarda Robert Koleji'ni kazanmış çocuklardan başarı önerileri geldi.

Bilfen ilköğretim Okulları’ndan mezun olup Robert Koleji’ni kazanan 164 öğrencinin 80’i, SBS ve lise hayatına dair tüyoları paylaşmak için Bilfen’de 8. sınıf öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin en çok merak ettiği konu, Robertli öğrencilerin SBS’ye bir ay kala nasıl çalıþtıkları oldu.

İşte mezun öğrencilerden sınav önerileri:

Sınav yaklaşınca herkeste telaş oluyor ama çevrenize bakıp siz de paniğe kapılmayın. Çalıştığınız her saniyenin size geri döneceğini unutmayın.
SBS öncesinde tekrar çok önemli. Hem bilgilerinizi pekiştirir hem de konuları bildiğinizi gördükçe özgüveninizin artmasını sağlar.
Sayısal hedefler yerine, “Şu okulu kazanmak istiyorum” şeklinde daha somut bir hedef koymanız bu hedefin en kötü bir alt seçeneğini kazanmanızı saðlar.
Deneme sınavları SBS’nin kesin göstergesi değildir. Kötü de olsa moralinizi bozmayın. Eksik olduğunuz konuları çalışın.
Sınav salonuna girdiğinizde salondakilere bakın ve “Ben en az buradakiler kadar çok çalıştım. Sınavım çok iyi geçecek” diyerek kendinizi motive edin.
Son gün ders çalışmayın. O gün yapılan ezberler sınav günü hatırlanmıyor.
Son gün kendinize strese girmeyeceğiniz bir ortam yaratın. Gerekiyorsa cep telefonunuzu bile kapatın, bilgisayardan uzak durun, dışarı çıkın.
Düzenli spor yapan biriyseniz son günde hafif bir spor antrenmanı yapabilirsiniz. Ama kendinizi çok yormayın.
Sınav öncesi iyi bir gün geçiremeyebilir, gece stresten uyuyamayabilirsiniz. Ama bütün bir yıl çok iyi çalıştığınızı unutmayın ve elinizden gelenini en iyisini yapacağınızdan şüphe duymayın.


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR