BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
ÖĞRETMEN

Kayseri'de 52 öğretmen FETÖ'den tutuklandı

KAYSERİ'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 52 öğretmen daha tutuklandı.

Öğretmenlere yönelik FETÖ ve PKK operasyonları devam ediyor. Kayseri'de FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edilen 52 öğretmen tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Anayasayı ihlal", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 128 öğretmenden, adliyeye sevk edilen 67'sinin daha savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Zanlılardan 52'si sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, 147 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartılmış, 400 polisin katıldığı operasyonda 96 kişi gözaltına alınmış, daha sonra gözaltı sayısı 128'e çıkmıştı.

Önceki gün adliyeye sevk edilen zanlılardan 53'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR