BIST 10.093
DOLAR 32,27
EURO 34,86
ALTIN 2.433,46
GÜNCEL

Kaynak Holding'le bağlantılı 15 şirkete operasyon!

Paralel Yapı'ya finans kaynağı sağladığı için kayyum atanan Kaynak Holding'le bağlantılı 15 şirket daha tespit edildi. İstanbul'da 11 adreste yapılıyor. Ayrıntılı haber memurhaber.com'da...

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla, aralarında şirket ve yurt binalarının da bulunduğu İstanbul'daki 11 adreste arama yapılıyor...Paralel Yapı'ya finans kaynağı sağladığı için kayyum atanan Kaynak Holding'le bağlantılı 15 şirket daha tespit edildi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding ile organik bağı bulunduğu tespit edilen aralarında şirket ve yurt binalarının da olduğu İstanbul'daki 11 adreste arama yapılıyor.

KOM 15 ŞİRKET DAHA BULDU

Anadolu Adliyesi Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, paralel yapı olarak adlandırılan cemaat bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında incelemeler devam ediyor.

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nca oluşturulan yetkili kurul incelemesinde, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu belirlenen 15 yeni şirket daha tespit edildi.

 

11 ADRESTE ARAMA KARARI  

Soruşturmayı yürüten savcılığın talebi üzerine Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında şirket ve yurt binalarının da bulunduğu İstanbul'daki 11 adreste arama kararı verdi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler, arama yapmak için aralarında şirket ve yurt binalarının da bulunduğu İstanbul'daki 11 adrese gitti. Şirket ve yurt binalarında arama yapan uzman ekiplerin, bilgisayarlardaki bilgileri de incelemek amacıyla kopyaladıkları bildirildi.

Öte yandan, arama kararı verilen şirketlerden 3'ünün Ankara'da, birinin de İzmit'te bulunduğu, bu firmaların sahiplerinin büyük bir kısmının Kaynak Holding'in ortaklarıyla aynı olduğu belirlendi. 

 

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR