BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Kayıp çocuk sayısında korkunç artış!

TÜİK verilerine göre 2014 yılında kayıp çocuk sayısı yüzde 15.3 oranında arttı. Geçen yıl 18 bin 696 çocuk için kayıp başvurusu yapıldı. Bunların çoğunluğu kız çocuğu

TÜİK verilerine göre 2014 yılında kayıp çocuk sayısı yüzde 15,3 arttı. Kaybolan çocukların büyük bir kısmı kız çocuğu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ’Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar, 2014’ verilerini yayınladı. Buna göre kayıp müracaatı çocuk sayısı yüzde 15,3 arttı. Geçen yıl tam 18 bin 696 çocuk hakkında kayıp başvurusu yapılırken, bu çocukların 10 binden fazlasının kız çocuğu olması dikkat çekti. Aynı verilere bakıldığında evden kaçma ve mağdur çocuk sayısında da büyük bir artış olduğu görülüyor. Mağdur çocuk sayısı geçen yıl 2013 yılında oranla yüzde 7,8 arttı. 2014 yılında 131 bin 172 çocuk çeşitli sebeple mağdur oldu.

Çocukların evden kaçma oranın da yüzde 13,2 oranında arttığı 2014 yılında, 3 bin 193 çocuk ‘evden kaçma’ olarak güvenlik birimlerinin kayıtlarına girdi.

BU KORKUNÇ BİR TABLO

TÜİK verilerini değerlendiren eski Emniyet Müdürü ve Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanı Ercan Taştekin, verilerde ne kadar çocuğun halen kayıp ve aranmakta olduğuna dair bir bilgi olmamakla birlikte ortaya çıkan rakamların çok yüksek olduğunu söyledi. Başta aileler olmak üzere devletin tüm birimlerinin bu verileri iyi okumaları gerektiğini dile getiren Taştekin, “Düşünün her yıl artan oranda ailelerin yavruları kayboluyor. Bu korkunç bir tablo. Bu veriler, ailelerin ilgisizliğini, devlet politikalarının başarısızlığını ortaya koymuştur. ” diye konuştu.

KAYIP ÇOCUKLAR İLE İLGİLİ MEVZUAT YOK

Taştekin, kayıp çocuklarla ilgili hukuk sisteminde hiçbir düzenlemenin olmadığına dikkat çekerek, “Kayıp çocuk ve şahıslarla ilgili usul hukukunun oluşturulması ve polisin her türlü bilgiye en kısa sürede ulaşması ile ilgili düzenlemelerin yapılması şart.” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR