BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,18
ALTIN 2.472,51
GÜNCEL

Karneler gecikebilir! Nedeni ise...

MEB'in TEOG sonuçlarına itiraz için belirlediği tarih 16 Haziran. Karneler ise 13 Haziran'da verilecek. Bu durumda TEOG sınav sonuçlarını etkileyen karne notlarının durumu ne olacak?

MEMURLAR -TEOG sınav sonuçlarına itirazın karnelerden sonra yapılması öğrenci ve velileri tedirgin etti. MEB, TEOGS'u geç açıklayıp öğrenciyi mağdur mu edecek?

KARNELER GEÇİKEBİLİR

11 Haziran tarihinde 2. Teog sınav sonuçlarıu açıklanacak ve 13 Haziran'da karnelerin hazır olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Teog sınav sonuçlarını açıklamada geç kaldı.

Karne dağıtımından 2 gün önce sınav sonuçlarının açıklanacağı düşünülürse , Öğrencilerin not çizelgeleri ,karne basımı , takdir ve teşekkür belgelerinin basımı ve herşeyden önemlisi Ş.Ö.K toplantılarının 1-2 gün içerisine sıkıştırılması sıkıntı yaratıyor.

Öncelikle bu konunun hem MEB için hemde okul idareleri için sıkıntı yaratması kaçınılmaz.

Tüm okullarımızın not çizelgeleri , karne basımı için son 1-2 güne kalacak olması e - okul sisteminde yığılma yaratabilir ve sorun çıkabilir.

Bilgi işlem grup başkanlığının bu konuda bir tedbir alması gerekir.

Okullarımızda ise karne basımı ve Ş.Ö.K toplantıları konusunda çok hızlı haraket etmek ve gece bile olsa karneleri basmak gerekir.

Milli Eğitim Bakanlığının Teog sınav sonuçlarını açıklamada geçikmesi umarız sistemi tıkamaz. Öğretmen , idareci ve öğrencilerimizi mağdur etmez.

MEB'in basın mensuplarına açıkladığı takvime göre;

"Ortak sınavların puanları 11 Haziran'da açıklanacak. Takvimde, 16-20 Haziran tarihleri arasında sınav sonuçlarına itiraz edilebilecek. Kontenjanlar da 4 Temmuz'da açıklanacak."

Bu açıklama doğru ise ki bir çok basın mensubu doğruluyor MEB yine yanlış yapıyor.

1- Okullarda karneler 13 Haziran'da dağıtılacakken 11 Haziran'da sonuç açıklanır mı?

2- MEB TEOGS notlarının karneyi etkilediğini unuttu mu?

3- MEB bir sınavı açıklamak için 2 ay beklemek zorunda mı?

4- ÖSYM milyonlarca sonucu bir haftada açıklarken MEB yine kaplumbağa hızıyla gidiyor.

5- Sınav sonuçları açıklanmadan öğretmenler sınıf geçen ya da kalanı nasıl tespit edecekler ve Şube Öğretmenler Kurulunu nasıl yapacaklar?

6- Karneler dağıtıldıktan sonra 16-20 Haziran arası itiraz eden öğrenci karne almış, teşekkür almış, takdir almış ya da alamamış sonra itirazı sonuçlanacak...

7- Teşekkür takdir durumları nasıl belirlenecek?

MEB ya ne yaptığını bilmiyor ya da plansız programsız çalışmanın bedelini gençlere, velilere ödetiyor... Ya sistemli ve planlı çalışıp hizmet ettiğin insanları mağdur etmeyeceksin ya da makamı mevkiyi boş geçip çekileceksin... Ya sorumluluğunu yerine getirip sorunlu bir yapıyı kurmayacaksın ya da sorun olduğunu düşünüp gereğini yapacaksın...

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR