BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Kamuda çalışan kadın memurlara ilave doğum izni müjdesi!

Kamuda çalışan kadın memurların doğum izni süreleri ne kadar? Doğum izni süreleri artacak mı? Doğum izni ile ilgili torba yasadaki yeni düzenlemeler neler? Doğum izni ile ilgili birçok konu memurhaber.com'da...

Doğum izni kaç hafta oldu? Kamuda çalışan kadın memurların ne kadar doğum izni süreleri var? Doğum izni torba yasaya girecek mi? Doğum izni torba yasayla birlikte kaç hafta olacak? Doğum izni yasası son durum ve doğum izni gelişmeleri memurhaber.com'da.

DOĞUM İZNİ SON DAKİKA HABERLERİ VE GELİŞMELERİ

MEMURLARA PREMATÜRE DOĞUMLARDA İLAVE İZİN

Çocuk okul çağına gelene kadar ebeveynlere kısmi çalışma hakkı getireceğiz. Bu 300 saate kadar olacak. Prematüre doğum, evlat edinme halinde izin haklarını yeniden düzenliyoruz. Anne doğum anında çocuğunu kaybederse izin hakkını baba kullanabilecek. Memurlara prematüre doğumlarda ilave izin vereceğiz. 7.5 aylık doğmuşsa 1.5 ay bu izinlerden sayılmayıp eklenecek. İşçiye eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin vereceğiz. Cumartesi Pazar da girdiği için net bir hafta anlamına gelir.

Babalık izinlerini yeniden düzenleyeceğiz. İşçi eşinin doğum yapması halinde 5 gün izin verecek. Çocuğun yüzde 70 engelli olması veya sürekli hastalığı olması halinde ebeveynlerden birine yılda 10 gün izin hakkı vereceğiz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR