BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Kamu Sen'den Emniyet'e sendika ihracı tepkisi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 6 polisi sendikal çalışmaları sonucu meslekten ihraç etmesine bir tepki de Kamu Sen'den geldi...

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un yaptığı yazılı basın açıklamasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 6 polisi sendikal faaliyetleri nedeniyle meslekten ihraç etmesine sert tepki gösterildi.

"Emniyet-Sen kurucusu 6 polis memurunun örgütlenme haklarını kullandıkları için ihraç edilmeleri, hukuk dışı bir karar olarak tarihe geçmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü bir ilki gerçekleştirmiş, hak aramak üzere örgütlenenleri işten atarak demokratik bir hakkın kullanımına nasıl engel  olduklarını kamuoyuna göstermiştir."

Kamu Sen açıklamasında "Türkiye Kamu-Sen olarak ülkemizde Sivil Toplum Örgütlerine yapılan baskı ve yıldırmaları kınıyor, tüm çalışanları sendikal örgütlenmeye davet ediyoruz. Hak mücadelesi verirken mağdur edilen Emniyet-Sen yöneticilerinin, her zaman yanlarında olacağımızı ve her platformda mücadelelerine destek vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz." denilerek bitirildi.


Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR