BIST 10.427
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.476,37
GÜNCEL

Kaçak sigara fabrikaları çığ gibi artıyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kaçak sigara ile mücadelenin sadece doğu ve sınır illerinde değil, büyükşehirlerde de artırılmasını talep ederek, artık büyükşehirlerin ortasına kaçak sigara fabrikası kurulduğunu belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ekim'de ülke genelinde başlattıkları "Kaçak Ürün Alma, Kapıma Kilit Vurma" kampanyasını anımsatarak, ülkenin kanayan yaralarından birine merhem olmak için ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, kaçak ürünlerle mücadelede yeni engeller değil, destek beklediklerini kaydetti.

Başlattıkları kampanya ile hız kazanan denetimler sonrasında İstanbul'da kaçak sigara fabrikası bulunduğunu bildiren Palandöken, "Kaçak sigara ile mücadele; sadece doğu ve sınır illerimizde değil, büyükşehirlerimizde de artırılmalıdır. Çünkü artık büyükşehirlerimizin göbeğine kaçak sigara fabrikası kuruluyor. Son bir buçuk yılda ülke çapında yapılan denetimlerde piyasa değeri 1 milyar 200 milyon liralık kaçak sigara yakalandı" ifadesini kullandı.

Son 20 gün içinde değeri 100 milyon liranın üzerinde kaçak sigara yakalandığının, esnafla birlikte halkı kaçak ürünlere karşı bilinçlendirmek için yola çıktıklarının altını çizen Palandöken, kayıt dışı ve kaçak ürün ticaretini daha da körükleyecek 100 metre gibi yasakların gündeme gelmesinden de büyük endişe duyduklarını kaydetti.

Alın teriyle kazandığının vergisini fazlasıyla ödeyen esnafın kapısının önüne kurulan kaçak sigara tablasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bakkal, bayi ve büfeci esnafının lokomotif satış ürünlerinin başında tütün ve tütün mamulleri gelir. 100 metre gibi tütün satış yasakları, zaten az bir karlılıkla çalışan, vergisini-harcını ödeyerek yasal satış ruhsatını alan esnafı çok zor durumda bırakır. Daha bu senenin başında ruhsat için getirilen bürokratik zorluklar esnafımızı zor durumda bırakmıştır. Unutulmamalıdır ki ruhsatlı satış noktaları kayıtlı ekonominin teminatıdır. Bu teminatların yok olmaması gerekir. Bunun için destek bekliyoruz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR