BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

'İzmir kalkınmanın Kalesi Olacak'

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Başbakan Davutoğlu'nun, AK Parti İzmir İl Kongresi'nde söylediği "İzmir istiklanin kalesidir" sözlerinin kentte büyük bir heyecan yarattığını söyledi.

MEMURLARMemur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, partisinin İzmir il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kente yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Davutoğlu'nun, İzmir'in hiç kimsenin kalesi olmadığını vurgulayarak, "İzmir istiklalin kalesidir" ifadesinin kentte büyük bir heyecan yarattığını söyleyen Şenocak, "İzmir'i hem kent sakinleri hem de dışarıdan gelenler bir şehirden çok bir köye benzetiyor. İzmir, kör ideolojik çatışmaların ortasında birilerinin kalesi olarak görüldükçe yerinde sayıyor. İzmir için değişimi zaruri görüyoruz. Sayın Başbakan’ın vizyonunda İzmir’imiz 'kalkınmanın kalesi' olarak görülüyor. Bu bakımdan Sayın Davutoğlu'nun açıklamalarını çok önemli buluyoruz" diye konuştu.

"BAŞBAKANLIK OFİSİ İZMİR'İ CANLANDIRIR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "İzmir'de bir Başbakanlık ofisi açıp, toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız" açıklamasının da son derece önemli olduğunun altını çizen Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, "Sayın Davutoğlu'nun İzmir'le ilgili önemli tespitlerinin olduğunu biliyoruz. Kent için sembol, zarif şehir tanımlamaları yapıyor. Bunlar elbette tarihe de atıfta bulunularak yapılan tespitler. Ancak bugün İzmir bu özelliklerini yansıtmıyor. Sayın Davutoğlu'nun İzmir'i ne kadar önemsediğini ise şehre bir Başbakanlık Çalışma Ofisi açma düşüncesinde görebiliriz. Kentin tarihsel ve kültürel değerleriyle entegrasyonu, ekonomide yaşanacak canlılık adına son derece önemli bir gelişme olacaktır. Merkezi yönetimin İzmir'e verdiği önem açısından son derece anlamlı bir gelişmedir" ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR