BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
İŞÇİ

İşverenler sendikadan neden kaçıyor?

ANKARA- (NESRİN YILMAZ)- İşverenlerin sendikalara olumlu bakmadığını anlatan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, işverenlerin bu tavrının işçilere olumsuz olarak yansıdığı görüşünde.

MEMURHABER.COM-ÖZEL

İşverenlerin sendikalara sıcak bakmamasının en büyük nedeni olarak işçilerin haklarını öğrenme korkusu olduğunu söyleyen Arslan, "güçlerini bölmek istemiyorlar" dedi.

"İşverenler de sendikalar konusuna olumlu bakmıyorlar. Sendikaları bir kısım işveren ideolojik bir mücadele içinde olan, kavgacı, çatışmacı, iş yerlerini tahrip eden, işçilerini militarize etmeye çalışan ve gerçekten Türkiye ve işletmeler için tehdit olarak gördüklerini söyleyen bir kesim var. Yani Türkiye'deki işverenlerin büyük bir kısmı sendikaları tehdit olarak görüyor. Bir başka kesim ise sendikaların kendi güçlerini böleceğinden korkuyorlar. Ben bu iş yerinin sahibiyim, sendikalar buraya üye olamaz, ben işçilere nasıl davranmak istersem öyle davranırım, hangi ücreti vermek istersem onu veririm, sendikalar da kim diyerek tepki gösteriyorlar. İşçileri maraba gibi gören bir anlayış var. Bu anlayış bir çok işletmede hala devam ediyor. Hem işverenlerin bu bakış açıları hem de mevzuattan kaynaklanan engeller bizim bugün örgütlenmemizin önündeki en büyük sorunlar."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR