BIST 9.506
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.490,21
GÜNCEL

İşverene Mart'tan itibaren destek geliyor

Asgari ücretin bin 300 lira olmasıyla birlikte SGK primlerinin de artması üzerine devlet işverene 100 TL destek verecek.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, önceki gün SGK tarafından yayımlanan bir genelge ile asgari ücretli SGK prim ödemelerine 100 TL'lik devlet desteği verileceğini duyurdu.

Asgari ücretin bin 300 TL olmasıyla, ödenen prim tutarında, mecburi bir artışa gidildiğini belirten Altay, “Esnafımıza artan prim tutarları nedeniyle, sıkıntı gelmemesi için bir düzenleme yoluna gittik. AK Parti Hükümeti olarak, 1 Kasım'dan sonra verdiğimiz sözler arasında yer alan asgari ücretin işverene yükünü azaltmak için, prim tutarlarında işçi başına 100 TL'lik devlet desteği sağlanacak” dedi. Altay, söz konusu indirimin Mart prim ödemelerinden itibaren başlatılacağını belirterek, "İşverenlerimizin prim ödemelerini gününde yapmaları, bu indirimden yararlanmalarının tek şartı" ifadesini kullandı.

 TAŞERONA KADRO SÖZÜ TUTULUYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun taşeronlara kadro açıklamasına da değinenMehmet Altay, “Ülkemiz üzerinde oynanan bunca oyuna rağmen, dimdik ayaktayız ve yılmadan halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Taşerona kadro sözünü seçim önünde vermiştik ve bugün bunun için gerekli çalışmaları başlattığımızı duyurduk. Hükümetimiz konuyla ilgili net kararı verdi ve detayları kısa bir süre içinde belli olacak. Uşak ve ülkemizin her noktasında asıl işi yapan ve bugüne kadar kadro bekleyen tüm taşeron işçilerimiz için kararın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR