BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
GÜNCEL

İsteyene emekli maaşı kapıda ödeniyor

Toplumda yaşlı nüfusu hızla artıyor. Bu kapsamda da devlet yaşlı vatandaşalara bir takım kolaylıkları sağlıyor. İşte hasta, başkasının bakımına muhtaç ve kimsesi olmayan yaşlılara yönelik devlet tarafından yapılan destekler...

İsteyene emekli maaşı kapıda ödeniyor

YAŞLILIK AYLIĞI: Yaşlı ve maddi durumu kötü yaşlıya ayda bir 517 lira ödeme yapılıyor. Buna 65 yaş aylığı deniyor. Yaşlılık aylığı için ilçedeki kaymakamlıklardaki ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirsiniz. Bu ücreti alabilmek için evdeki kişi başına gelir 484 liranın altında olmalı.

İsteyene emekli maaşı kapıda ödeniyor

EVDE BAKIM AYLIĞI: Hasta ve yaşlı olduğu için rapor alıp bakıma muhtaç olduğu tespit edilen kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara, evde bakım aylığı ödeniyor. Bu ödeme aylık 1179 liraya çıktı. Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil bakana veriliyor. Başvuru Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya varsa ilçe müdürlüklerine yapılıyor.

İsteyene emekli maaşı kapıda ödeniyor

EVDE BEDAVA SAĞLIK: Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriyor. Bunun için bir bedel de istenmiyor. Başvuran herkese bu hizmet veriliyor. Bunun için bir devlet kurumuna başvurmak da gerekmiyor. Bunun için sadece ‘444 3 833’ numaralı telefonu aramanız yeterli.

İsteyene emekli maaşı kapıda ödeniyor

ULAŞIM ÜCRETSİZ: 65 yaş ve üzeri olanlar şehiriçi demiryolu, denizyolu ile ulaşım ve otobüslerle toplu taşımalardan ücretsiz yararlanıyor. Yaşlılar demiryolları ve denizyollarının şehirlerarası hatlarından ise yüzde 50 indirimli olarak yararlanma hakkına sahip.