BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

İşte zamlı emekli ve memur maaşları tam listesi!

Aralık ayı enflasyon rakamları son dakika açıklandı. Milyonları etkileyen verilerin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklinin ocak zammı da netleşmiş oldu. Peki bu yılın ilk altı ayında kim ne maaş alacak? Kıdem tazminatı tavan fiyatı ne oldu? İşte yanıtı ve diğer ayrıntılar..

Milyonların kilitlendiği son dakika haberi nihayet geldi. TÜİK, Aralık ayı enflasyon verilerini kamuoyula paylaştı. Bu gelişmeyle birlikte memur ve emeklilerin Ocak ayı enflasyon farkı belli oldu. Böylece yaklaşık 13 milyon emekli ve 4 milyonu bulan kamu çalışanının yeni yılın ilk altı ayında alacağı yeni maaşları hesaplandı. Peki kıdem tazminatı tavan fiyatı ne oldu? İşte SGK-BAĞKUR emeklisi ve müdüründen kaymakamına, doktorundan öğretmenine, hemşiresinden vaizine kadar devlet personelinin 2021 zamlı maaşları listesi... 

Aralık enflasyonu 1.25 oldu

Bugün saat 10.00 itibarıyla açıklanan Aralık ayı enflasyonu yıllık 14.60 aylık ise 1.25 olarak açıklandı. 

Emekliye yüzde 8,36 zam 

Enflasyon oranları hem memurların hem de emeklilerin zamlarını etkiliyor. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 8,36 zam alacak. 

Memur maaşına ne kadar zam geldi?

Memura 4.36 enflasyon zammı gelecek. Yüzde 3'de sözleşme zammı alacak ve memur ve memur emeklileri toplam yüzde 7.36 ocakta zam alacak.