BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

İşte Kabine'nin ilk bekar bakanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilmesi ise ‘ahde vefa’ olarak yorumlayan Ömer Çelik, Kabine'ye bir ilk yaşattı...

3 dönemdir Meclis’te bulunan Adana Milletvekili, Başbakan’a en yakın isimlerden.

ÖMER ÇELİK KİMDİR?

Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan ve Erdoğan’a danışmanlık da yapan Çelik’in adı her dönem bakanlık için geçiyordu. Böylece son döneminin son virajında kırmızı plakaya kavuşmuş oldu. 1968 Adana doğumlu Çelik, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde siyaset bilimi dalında yüksek lisans yaptı. Bir dönem Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Partinin ideologlarından biri olan Çelik, halen bekar. Çelik’ten boşalan AK Parti genel başkan yardımcılığına Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

İçişleri’ne, İmralı sürecine paralel atama

Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski İstanbul valisi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın ilk müsteşarı olan Güler, 2011 seçimlerinde ilk kez milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Güler ile birlikte Güneydoğu’nun kabinedeki temsil oranı da arttı. Mardin Milletvekili Güler, İmralı sürecinde önemli bir görevi üstlenmiş oldu. 1949 Mardin doğumlu Güler, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. İlk kamu görevine 14 Mart 1973 tarihinde Balıkesir’de kaymakam adayı olarak başladı. Sırasıyla Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul Valiliği görevini üstlendi. Güler, 2010’da Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atandı. Barış ve Burcu adlarında iki çocuğu bulunuyor.

NABİ AVCI KİMDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Prof. Dr. Nabi Avcı, Meclis Milli Eğitim Komisyonu başkanı idi. Eğitim sistemindeki 4+4+4 değişikliğinin de mimarlarındandı. Bir dönem başbakan başdanışmanlığı da yapan Avcı, Erdoğan’ın en güvendiği isimlerden biri olarak biliniyor. 1953 Bilecik doğumlu. O da 2011 seçimleri ile Meclis’e girdi. İletişim camiasında saygın bir isim. Bombacı Parmenides ve Enformatik Cehalet adlı kitapları var. Ayrıca ‘Molla Kasım’ takma adıyla mizah yazıları yazdı. Meclis komisyonundaki 4+4+4 tartışmalarında ufak bir kaza atlatmıştı. CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Avcı’nın kafasına selobant fırlatmıştı.


MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, dahiliye mütehassısı. Uzun süre AK Parti İstanbul il başkanlığı görevini yürüttü. Son olarak AK Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem’in yardımcılığını yapıyordu. Batı Trakya göçmeni olan Müezzinoğlu, Başbakan Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı. 1955 Gümülcine doğumlu Müezzinoğlu, 1982 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası. Müezzinoğlu ve Güler’in Bakanlar Kurulu’na girmesi, İstanbul’un ağırlığı olarak da değerlendirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR