BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
GÜNCEL

İşte geleceğin yüksek maaşlı meslekleri: Bilmeyen kalmasın!

Teknoloji gelişiyor, yüksek maaşlı işler de beraberinde değişiyor. Pek çok mesleği artık robotlar yapacağından insanlar yeni mesleklere yönelecek.

Peki maaşı en çok olacak geleceğin meslekleri neler dersiniz?

Veri Analistliği

Teknolojini hızla ilerlemesiyle beraber bilgilerin toplanması da kolaylaştı fakat toplanan verilerden anlamlı bilgiler ve çıkarımlar yapmak için neredeyse tüm endüstrilerde veri analistlerine ihtiyaç olacak. 2020 yılına kadar tüm dünyada veri analistliğine duyulan ihtiyacın hızlı bir şekilde artması bekleniyor.

Ürün Tasarımcılığı

Her ne kadar ürün imal etme işi insanlardan robotlara kaymaya başladıysa da, yaratıcı insanlara ve tasarımcılara her zamankinden daha fazla iş düşecek. Özellikle endüstri tasarımcılığı, ürün tasarımı konusunda en önde gelen iş kollarından bir tanesi durumuna gelecek.

İnsan Kaynakları Uzmanlığı

Özellikle 2000'li yıllardan sonra ülkemizde de insan kaynaklarına verilen önem hızla artmaya başladı. Araştırmalara gösteriyor ki, şirketlerin büyük çoğunluğu, ortaya çıkan yeni iş pozisyonlarına dışarıdan eleman alımı yapmak yerine kendi bünyesinde çalışanlarıyla bu durumları çözmenin çok daha faydalı olduğuna inanıyorlar. İnsan kaynakları ve gelişim uzmanları da, şirketlerin mevcut kaynaklarıyla daha verimli çalışması yolunda yaptıkları çalışmalarla her geçen gün daha da önemli bir rol üstleniyorlar.