BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
GÜNCEL

İşte dünyadaki en korkunç 10 yer! Buralara girmek yürek ister

Korkularınızla yüzleşmeye ne dersiniz? Peki ya cesaretinizi sınamaya? Dünya üzerinde en korkunç manzaralarla karşılaşabileceğiniz bu yerler aslında kimi turistler için oldukça ilgi çekici. İşte dünyanın en korkunç 10 yeri.

Sırrı açıklanamayan olaylar, tiksindirici pazarlar, ürkütücü müzeler... Hepsi birbirinden korkunç bu mekan ve yerler en çok da bu yönleriyle dikkat çekiyor. Hatta binlerce turisti ağırladıkları bile oluyor.

Lome Voodoo Pazarı, Togo 
Batı Afrika ülkesi Togo'da bulunan bu pazar özellikle büyücülerin rağbet ettiği bir yer. Dünya üzerindeki bu en ilginç pazarda bölgede yaşayan timsah, sürüngen, maymun, yılan gibi hayvanların kafatasları satılmakta.

Connecticut Büyücülük Müzesi 
Amerika'da bulunan bu ilginç müze, geçmişten bu yana büyücülükle uğraşanların kullandıkları malzemelerin, büyülü aynaların, korkunç oyuncak bebeklerin sergilendiği bir yer. Onlarca yıl süren bir toplama sürecinin ardından oluşturulan koleksiyon Annabelle kuklasına da ev sahipliği yapıyor.

Darvaza Çukuru, Türkmenistan 
Türkmenistan'da bulunan Darvaza Çukuru, cehennem tasvirlerine olan benzerliği nedeniyle Cehennem Kapısı olarak da anılıyor. Korkutucu bir görüntüye sahip olan bu çukur aslında yıllar önce yaşanan bir doğalgaz patlaması sonucu meydana gelen yangından ibaret. Yangın yarım yüzyıldır söndürülemiyor.