BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99
GÜNCEL

İşte dev şirketlerin çalışanlarına verdiği en yüksek maaşlar

Koronavirüs salgını sürecinde tüm dünyada hemen hemen her sektör büyük ölçüde zarar etti. ‘Hangi meslek ne kadar maaş alıyor’ diye merak edenler ise ‘en yüksek maaşı veren şirketleri’ araştırmaya başladı. Özellikle ‘Yüksek ücretli işler neler’, ‘Hangi mesleği seçmeliyim’, ‘Hangi mesleklerin önü açık’ gibi soruların sıklıkla araştırıldığı ortaya çıktı. Peki dünyanın en fazla kazanan meslekleri ve en yüksek maaş veren şirketler hangileri? İşte detaylar...

Koronavirüs pandemisi birçok sektör ağır yara alırken, özellikle teknoloji firmaları evde kalmanın getirdiği avantajları iyi değerlendirerek, hızla büyüdü. Bu da dünya devi şirketlerin çalışanlarına verdiği maaşları artırmasına olanak sağladı. Temmuz ayı başlarında, ABD'li teknoloji endüstrisi derneği CompTIA, Kovid-19 salgınına rağmen sektörde geçen yılın 10 ayında istihdam artışı yaşandığını açıkladı.

Dev teknoloji firmaları 2021'in ilk yarısı boyunca ABD'de 80 binden fazla personeli işe aldı. Google'ın ana şirketi Alphabet, yalnızca ikinci çeyrekte bünyesine 4 binden fazla çalışan kattı. Genel olarak, haziran ayında yazılım ve uygulama geliştiricileri, BT destek uzmanları ve proje yöneticileri, sistem mühendisleri ve mimarları ve en yüksek talep gören sistem analistleri için 300 binden fazla iş ilanı yayınlandı.

Yapay zeka gibi gelişen teknolojideki işler ise açık pozisyonların dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Bu nedenle, bugünlerde sektördeki maaşların nasıl olduğu hakkında bir fikir edinmek için Business Insider, şirketlerin mühendisler ve diğer kilit rollerde çalışanlara ne kadar ödediğini öğrenmek için ABD Yabancı Çalışma Belgelendirme Ofisi'nin kalıcı ve geçici yabancı işçiler için ifşa verilerini analiz etti.

İŞTE DEV ŞİRKETLERİN ÇALIŞANLARINA VERDİĞİ EN YÜKSEK MAAŞLAR