BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,17
GÜNCEL

İşte 2020'nin en ucuz şehirleri! Türkiye'den bir şehir ikinci oldu

İngiltere merkezli Post Office kurumu, 42 ülkede turizm harcamaları konusunda araştırma yaparak 2020'de Avrupa'nın en ucuz şehirlerini belirledi. Listeye Türkiye'den yaz tatili adresi bir şehir girdi.

Yazın gelmesiyle tatil arayışları da başladı. Ama bazen tatil yerleri düşündüğümüzden fazla cep yakabiliyor. İngiltere merkezli Post Office kurumu 42 ülkeyi kapsayan bir araştırma yaptı. Araştırma yapılırken birçok harcama kalemi baz alındı. Bunlar; su, kola bir şişe içecek dâhil üç çeşit yemekten oluşan iki kişilik akşam yemeği, bir bardak kahve, bir yerel içecek,  güneş kremi böcek ilacı vs. İşte bu sonuçlarla ortaya çıkan liste...

12- Sorrento / İtalya 
Sorrento, Güney İtalya’nın Napoli Körfezi’nde bulunan küçük bir kasaba. Kasaba tarihi özellikleri ve yerel ürünleri ile ünlü. Napoli’ye bağlı olan kasabanın etrafı Vezüv Yanardağı, Capri ve Napoli ile çevrili. Tarihi milattan önceye kadar uzanıyor. Sorrento’da Roma, Yunan ve Bizans İmparatorluğu’nun hâkim olduğu dönemlere ait birçok kalıntı ve tarihi eser bulunuyor.

Özellikle sahip olduğu katedral, manastır ve kilise gibi tarihe ışık tutan dini yapılar ile dikkat çekiyor. Bunun yanında tarımsal üretime dayalı yerli ürünleriyle de ünlü olan şehirde ‘limoncello’ denilen limon likörü, narenciye, şarap, fındık ve zeytin üretimi Sorrento’nun hem ekonomik hem de turizm açısından en önemli ürünleri arasında. Ortalama harcanacak fiyat 108.39 pound (916 TL)

11- Nice / Fransa 
Fransa’nın beşinci en büyük kenti ve Fransız Rivierasının başkenti unvanına sahip Nice aynı zamanda Fransa’nın ikinci büyük turizm kenti. Nice Kalesi bölgeyi tepeden görebildiği için turistlerin en uğrak noktalarından. Nice’de bulunan St. Nicholas Ortodoks Katedrali şehrin olmazsa olmazlarından. Aynı zamanda birçok Pazar, müze ve meydan sizleri bekliyor.