BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
GÜNCEL

İstanbul ve Ankara'da korkutan tablo kırmızılar artıyor! İşte ilçe ilçe korona haritası

Koronavirüs risk haritasında son durum ne? 'Hayat Eve Sığar' uygulamasının Ankara için güncellenen risk haritasına göre kırmızı ile gösterilen (yüksek riskli) bölgeler yayılarak çoğalmış durumda.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaların ardından en çok vaka artışının görüldüğü illerden biri olan Ankara'da son durum şöyle:

Vaka artışlarının en dikkat çekici olduğu bölgelerden olan Altındağ'da, 1 Mayıs'tan bu yana yüksek riskli bölgelerin yaygınlaşarak çoğaldığı dikkat çekiyor. Ulus meydanı ile Plevne, Oruç Reis, Bent Deresi caddeleri ve çevresi yüksek riskli olarak görünüyor. Vaka yoğunluğu neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda.

Sabah'ın haberine göre Nüfus yoğunluğun fazla olduğu merkez noktalarda, 1 Mayıs'tan bu yana yüksek riskli bölgeler yayılarak artmış durumda. Kızılay Meydanı, Dikmen Vadisi ve çevresi, Turan Güneş, Doğukent ile Mevlana bulvarları, Filistin Caddesi riskin yüksek olduğu yerlerin başında geliyor. Yüksek ve orta riskli bölgeler, 1 Mayıs'a kıyasla neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda.

Ahimesud Bulvarı ile Hikmet Özer, Şehit Hasan Özer, Atilla Eşer ve İstasyon caddelerini içine alan bölge 1 Mayıs'tan bu yana yüksek riskli olarak görülüyor. Bağlıca Mahallesi ise genel olarak 1 Mayıs'taki gibi düşük riskli olarak görülse de, Bağlıca Bulvarı ve çevresinde oluşmaya başlayan yüksek riskli bölgeler dikkat çekiyor.