BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.427,91
GÜNCEL

İstanbul Sözleşmesi yerine bu geliyor! Yeni planı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısında. İstanbul Sözleşmesi yerine kadına şiddetle mücadelede yeni planı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dördüncü Ulusal Eylem Planı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde tanıttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:


*Resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi'ni geriye gidiş olarak yansıtılıyor. Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi'yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir.

*Bizim inancımızda bildiğimiz ve bilmediğimiz varlıklar içinde asıl olan insandır. Diğer tüm ayrımlar vasıflar farklılıklar bu ulvi sıfatın gerisinde kalır. İnsanları sadece cinsiyetlerinden dolayı üstünlük sınıflamasına tabi tutan anlayışın bizim medeniyetimizde yeri yoktur. Ortada bu noktada sorun yaşanıyorsa konunun bir tarafında erkek bir tarafında kadın vardır.

*Dün kadına yönelik şiddetle, kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da mücadeleyi sürdüreceğiz

*Kadına yönelik şiddeti, tıpkı salgınla mücadelede olduğu gibi siyasi tartışmalara malzeme etmeden, samimiyetle ve objektif bir şekilde ele almamız gerekiyor.

*Toplumsal sonuçları itibariyle şiddet, depresyonun suç oranlarının ve huzursuzluğun artmasına yol açıyor.

*Yeni eylem planımızla mücadeleyi daha da güçlendiriyoruz. Eylem planını 5 ana hedef 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde planladık.

*Israrlı takip, siber şiddet, zorla evlendirme gibi konuları yeniden değerlendiriyoruz.

*Kadına yönelik şiddetle mücadelenin temelini oturtulan mağdurun korunması daha da önem kazanmıştır.

*ALO 183 hattını kadın ve çocuklar için hizmet veriyor. Arapça, Kürtçe çağrılara da cevap veren bu hat 0 tuşuna basarak sıra beklemeden yardım için ulaşabilecektir.

*Şiddet faillerinin ve şiddet uygulama ihtimali olan bireylerin öfke kontrollerinin sağlanabilmesine yönelik eğitimlere başlıyoruz.

*En önemli hususun şiddeti gerçekleştirmeden durdurmak ve yaygınlaşmasını engellemek olduğunu biliyoruz.

*Bireyler farkında olarak ya da olmayarak kadına yönelik şiddetle ilgili normalleştirici bir dil kullanabiliyor. Çeşitli mecralarda farkındalık uyandırmak için kampanyalar yürütülecektir. Şiddet temelli hassasiyet geliştirilmesi teşvik edilecektir.

*7 ilimizde 9 yeni kadın konuk evi daha açılacaktır. Şiddet faillerinin ve şiddet uygulama ihtimali olan bireylerin öfke kontrollerinin sağlanabilmesine yönelik eğitimlere başlıyoruz. 77 faaliyeti önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. 81 ilde kadına yönelik şiddet risk haritasının tamamlanması stratejik hedeflerimiz arasında.

*Kadına yönelik şiddetle mücadele aynı zamanda her biri canımızdan bir parça olan annemizin, eşimizin, kızımızın hakkını, hukukunu, onurunu korumanın da mücadelesidir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR