BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.449,73
GÜNCEL

İstanbul pide fiyatları 2016 belli oldu

İSTANBUL için pide fiyatı belli oldu. Türkiye için 250 gramlık Ramazan pidesinin fiyatı 1.5 TL olarak açıklanırken, İstanbul'da 350 gramlık pide 1.8 liraya satılacak. İşte Ramazan pidesi fiyatlarına ilişkin tüm detaylar...

İSTANBUL Ramazan pidesi fiyatı belli oldu. Pideye bu yıl zam yok. İstanbul'da 350 gram pidenin fiyatı 1.8 lira olarak belirlendi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Kahramanmaraş'ta katıldığı toplantıda pide fiyatlarının geçen yıla göre aynı olduğunu, bu yıl değişiklik göstermeyeceğini ifade etti. Bu bağlamda geçen yıl 250 gramı 1.5 liradan satılan Ramazan pidesinin fiyatı değişmeyecek.

Özel bir otelde düzenlenen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim, Denetim ve İstişare Kurulu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölge toplantısında Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, konuşması sırasında mikrofon problemiyle karşılaştı. Yaşanan ses problemi nedeniyle kısa süren toplantı sonrası kapıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Balcı, pide fiyatlarında değişiklik olmadığını söyledi.


"PİDE FİYATINDA DEĞİŞİKLİK YOK"
Balcı, “Ülke genelinde uygulanacak olan pide fiyatında bir değişiklik olmadığını ifade etmek istiyorum. Geçen yıl da pidenin kilogram fiyatı 6 liraydı. Bu yıl da kurulumuzda yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde, yapmış olduğumuz genelgeyle odalarımız maliyet hesaplarını yaparken kilogram fiyatını 6 liranın üzerinde olmayacak şekilde yapmalarını duyurduk. Odalarımız esnaf odaları birliğine müracaat ederken pidenin kilogram fiyatı geçen yıl olduğu gibi 6 liranın üzerinde olmayacak kesinlikle. İllerde gram ve fiyat konusunda da farklılık olsa dahi bunu kilogram bazda ele aldığımızda 6 liranın üzerinde olmadığını ama altında olduğunu görebiliriz" dedi.

ANKARA'DA PİDE FİYATLARI NE KADAR?
Geçen yıl Ankara ilinde 250 gram ekmek pide 1.5 liradan satılıyorsa bu yıl da Ankara ilinde 250 gram pide 1.5 liradan satılacağını söyleyen Balcı, "Bu başka bir ilde 500-520 gramı 3 lira olabilir ama totalde baktığımızda kilogram fiyatı 6 liranın üzerinde değil. Bu bir yıl içerisinde gelen farklara rağmen geçen yıl ile bu yıl arasında aynı fiyatın uygulanmasında fedakarlık gösteren fırıncı esnafımıza teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşan mübarek Ramazan ayının hem esnafımız açısından, hem de milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek Ramazan ayı inşallah ülkemizde şehitler için son olur. Başka şehitlerimiz gelmez. Hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize ben Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

 

RAMAZAN'DA BESLENMENİZE DİKKAT EDİN!
Orucun iftarda su ile açılıp sahurda su ile başlaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Işın Sayın, “Sudan sonra 1 kase çorba içip midenin salgıladığı asidi yatıştırmak üzere 2 kaşık ekşi olmayan yumuşak tatta yoğurt yiyin. Az oranda yoğurt mideyi rahatlatacaktır. Çorbayla ekmek veya pide tüketmeyin. Mideyi yarım saat kadar dinlendirdikten sonra iftara devam edin. Ayrıca aşırı yağlı ve kızarmış yiyeceklerden uzak durun. Böylelikle sindirim sistemine aşırı yüklenmemiş olacaksınız. Pideyi yalnız iftarda avuç içi kadar yiyin. Patates ve tatlılar da ekmek yerine geçer. Pilav, makarna için 3 kaşığı geçmemeye çalışın. Mümkünse yalnız bulgur pilavını tercih edin" dedi.
Ramazan ayında yumurta tüketin. 

En iyi sahur kahvaltıdır diyen Işın Sayın," Ekmeğiniz esmer olsun. Pideyi asla sahurda yemeyin. Kan şekerinizin hızlı yükselip hızlı düşmesi ve gün içinde daha çok acıkmanız halsiz kalmanıza yol açacaktır. Haftada en çok 1-2 kez olmak şartıyla, fırında yağsız pişirme kağıtları üzerinde pişirerek yağsız mantar ya da patlıcan sote ile sebzeli börek yapabilirsiniz. Peyniri fazla yemeyin. İftarda et yemediyseniz, her sahurda 1 adet haşlanmış yumurta yiyin. Oldukça kaliteli bir besin olan yumurta gün boyu ileri saatlere kadar tok kalmanızı sağlayacaktır. Kolesterolden kısıtlı diyetlerde bile sık sık yenilebilir. Yağsız olarak domates, salatalık, biberi bol bol yiyin. Sahuru su içerek bitirin" şeklinde konuştu.


TATLI VE HAMUR İŞLERİNİ TADIMLIK YİYİN
“Ramazan'da ibadete odaklanılmalıdır" diyen Sayın, “Bu esnada kiloyu koruyabilmeye bakın. Bayramda da kilo almamaya çalışın. Tatlı ve hamur işleri, pilav, makarna bu yolda en kolay kilo aldıran ve sağlığı tehdit eden unsurlardır. Tadımlık yemeye ve kendinizi korumaya çalışın. Kilo vermeyi bu süreçte mutlaka erteleyin. Amacınızı sorgulayıp dürüst olmak ve kilo korumaya çalışmak en sağlıklısıdır. Böylece kaslarınız korunacaktır. Çok istediğinizde sadece 1 kaç kaşık sütlü tatlıyı tercih edin. İftarda yediğiniz ekmek, içtiğiniz çorba kan şekerinizi zaten dengelemek için yeterlidir. 1-2 hurma veya biraz kuru meyve ile tatlı ihtiyacınızı yatıştırmak en doğru karar olur" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR