BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.447,17
GÜNCEL

İstanbul Emniyeti'nde sil baştan değişiklik

İstanbul Emniyet Müdürü, Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kaldırıldı. 9 bin 500 polisin görev yerlerinde seçimlerin ardından değişikliğe gidilecek.

Emniyet'te 17 Aralık operasyonunun ardından yapılan değişiklikler kapsamında görevden alınan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine atanan Selami Altınok, radikal kararlar aldı.

BEYOĞLU'NDA 500 GÜVEN TİMİ

2009 yılında Çapkın'ın İstanbul'a müdür olmasıyla birlikte faaliyete geçirdiği Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü lağvedildi. Yaklaşık 7 bin polis, daha önce görev yaptıkları İlçe Emniyet Müdürlükleri'nin emrine verildi. 500 polis de ekipler amirliklerine kaydırıldı. Güven Timleri Şube Müdürlüğü de minimize edildi. Beyoğlu gibi olayların yoğun yaşandığı bölgelerde 500 güven timi bulundurulmaya devam edilirken birçok ilçede uygulamadan vazgeçildi. 2 bin güven timi de karakollara kaydırıldı. Köklü değişikliğin karakollarda oluşan polis açığı nedeniyle vatandaşların şikayetleri neden oldu.

BONUS SİSTEMİ KALDIRILDI

Emniyet'te bir diğer değişiklik de puan sistemi oldu. Önleyici ve Güven Timleri'nde görev yapan polisler aldıkları puana göre operasyonel şubelere geçiş yapabiliyordu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR