BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
GÜNCEL

İstanbul deprem haritası yayınlandı! İşte en riskli ilçeler

Geçtiğimiz gün gerçekleşen 4.2'lik İstanbul depremi sonrası gelen son dakika haberi ile olası büyük Marmara depreminden en çok etkilenecek ilçeler GABORAS tarafından yayınlanan harita ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada Avrupa Yakasının Asya'ya göre çok daha büyük risk taşıdığı gözler önüne serilirken GABARAS CEO'sundan çok çarpıcı açıklamalar da geldi.

İSTANBUL DEPREM HARİTASI YAYINLANDI! OLASI BÜYÜK MARMARA DEPREMİ ÖNCESİ RİSKLİ İLÇELER DİKKAT ÇEKTİ!
GABORAS Gayrimenkul Borsa'sı İstanbul'daki olası büyük deprem öncesi yayınladığı harita ile riskli ilçeleri kamuoyu ile paylaştı. Zemin formasyonlarına yapılan puanlamalar ile 2007 yönetmeliğinden önce inşa edilen yapıların bir arada incelendiği çalışmada Avrupa yakasında yer alan yapıların büyük risk altında olduğu tespit edildi…

İSTANBUL'DAKİ EN RİSKLİ BÖLGE...

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) tarafından çıkarılan deprem haritasına göre, Avrupa yakasının Asya'ya göre daha fazla deprem riski taşıdığı görülürken, Tarihi Yarımada'nın neredeyse tamamında zemin formasyonunun iyi olmadığı açıklandı.

GABORAS'tan yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul sektöründe yönettiği büyük veri havuzuyla İstanbul depremine ilişkin verileri mercek altına alan şirket, İstanbul'da yaşanması beklenen depremin muhtemelen en fazla etkileyeceği bölgeleri gösteren "İstanbul deprem haritası"nı paylaştı.

Şirket tarafından geliştirilen GOS terminallerinde, 5 bin 343 kilometrekarelik İstanbul'un zemin durumu ve yapı envanteri masaya yatırıldı.

Zemin formasyonlarına yapılan puanlamalar ile bina yapım yılı, 2007 yılında hayata geçirilen deprem yönetmeliğinden önce olan yapıların bir araya getirildiği çalışmada Avrupa yakasının Asya'ya göre daha fazla deprem riski taşıdığı görüldü.

Harita üzerinde sayısallaştırılan veriler üzerinden gerçekleştirilen okumalar neticesinde olası büyük İstanbul depreminin en fazla etkileyeceği bölgeler tespit edildi.

ASYA YAKASI, AVRUPA YAKASI'NA GÖRE DAHA SAĞLAM

Verilen bilgiye göre, Tarihi Yarımada'nın neredeyse tamamında zemin formasyonunun iyi olmadığının saptandığı incelemede İstanbul'un Türkiye'deki kentsel dönüşümlerin 0,33'ünü, riskli alanlarının 10,71'ini, yenileme alanlarının ise 53,17'sini kapsadığı tespit edildi.

Asya Yakası'nın zemin formasyonu olarak Avrupa Yakası'na göre daha sağlam olduğunun ortaya çıkarıldığı incelemede Avrupa Yakası'nda Fatih'in yanı sıra Bahçelievler, Bakırköy ve Güngören'in zemin formasyonunun yanı sıra yapı durumu olarak da eski yapıların çoğunlukta olduğu belirtildi.