BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
İŞÇİ

İşsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

Herkes hayatının bir döneminde işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki işsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

İşsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

İşsiz kalmanın dünyanın sonu olmadığını bilmeli ve her şeyin çok daha iyi olacağını aklınızdan çıkarmamalısınız. İşsiz kaldığınız bu dönem belki de kariyeriniz için çok iyi bir adımın başlangıcı olacaktır. Bunu düşünmeli ve kariyerinizde yeni bir dönem başlatabilmek için adım atmalısınız.

İşsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

İşsiz kaldığınız zaman paniklemek, sizi daha da dibe çekecektir. Elbette endişe duymanız çok normaldir. Ama bu duygulara kapılıp hayata küserek elinize hiçbir şey geçmez. Bir an önce silkelenip kaybettiklerinizi geri kazanmanız gerekiyor. Aklınızı boşaltıp, net bir beyinle kararlı bir şekilde iş aramaya ve iş fikirleri üretmeye başlamalısınız.

İşsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

Çalışırken belli bir hayat standardı edinmiş olabilirsiniz ve buna göre harcamalarınız olabilir. Ama işsiz kaldığınız zaman belli bir süre bu hayat standardına yeni bir yön vermelisiniz. Lükse kaçan harcamalardan vazgeçmeli ve finansal durumunuzu gözden geçirmelisiniz. Listeleme, bu konuda size yardımcı olacaktır ve her şeyi net bir şekilde görmenizi sağlayacaktır.

İşsiz kalınca ne yapmak gerekiyor?

Birçok psikolog, işsizlik üzerine önerilerde bulunmuştur ve bu dönemde farkındalığı artırmak gerektiğine dikkat çekmiştir. Hayatın genellikle olumlu yönlerine odaklanmalı, pozitif enerjinizi hiç bozmamalı ve stresle savaşmak için doğru bir strateji belirlemelisiniz. Kendinize dürüst olmayı ihmal etmemelisiniz.