BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

İşçilerin yapacağı suç duyurusunu Bakan erteletti!

Yol-İş Sendikası üyesi karayolları işçilerinin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar hakkında yapacağı suç duyurusu Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in araya girmesiyle ertelendi.

MEMURLAR - Türkiye Yol, Yapı, İnşaat İşçileri (Yol-İş) Sendikası’nın, iki bakan ve ilgili bürokratlar hakkında yapmak istediği basın açıklaması ile suç duyurusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in araya girmesiyle ertelendi.

3,5 YILDIR UYGULANMIYOR

Yol-İş Sendikası yönetimi ve üyeleri, dün sabah Türk-İş Genel Merkezi önünde toplanıp, taşeron işçilerle ilgili Yargıtay’ın 3,5 yıldır uygulanmayan 'kadro' kararıyla ilgili eylem yapacaktı. Bugün'ün haberine göre, bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar hakkında önce basın açıklaması yapılacak, sonra da suç duyurusunda bulunmak üzere Ankara Adliyesi’ne yürünecekti.

DAVUTOĞLU VE BABACAN

Sabah saatlerinde Türk-İş önünde toplanan işçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in araya girmesi ile suç duyurularını yarına kadar erteledi. YOL-İŞ Sendikası Başkanı Ramazan Ağar, Çelik’in konuyu Başbakan’a ilettiğini, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la birlikte toplantıdan konunun çözüme kavuşturulacağını söylediğini aktardı. Konu 7 bin işçiyi ilgilendiriyor. İşçilerin geçmişe dönük alacağı oluştuğu da belirtiliyor.

"ÜZÜM YEMEK İSTİYORUZ"

YOL-İŞ Genel Merkezi’nde sendika üyelerine seslenen Genel Başkan Ağar, “Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Çalışma Bakanımız konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Ancak haklarımız verilmezse bugün suç duyurusu yapacağız. İnşallah suç duyurusuna gerek kalmadan olay çözümlenir” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR