BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

İşçi-memur ayrımı artık kalkmalıdır

Ankara'da Sağlık-Sen toplantısında sağlık çalışanlarına seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hiçbir ülkede işçi memur ayrımının olmadığını bu durumunda Türkiye'de de kalması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları:

Rahmetli anneciğim beklememek için beni önceden Okmeydanı SSK Hastanesi'ne gönderir, ben de numara alırdım sabah 6'da 7'de numara alınırdı. Anneciğim o numaranın geleceği duruma göre hastaneye gelip muayene olurdu. Bir röntgen için 7 ay sonraya 6 ay sonraya gün verirlerdi. Bunlar Afrika ülkelerinde olmuyor. Biz bunları yaşadık bu ülkede. Hangi hastanede bir rehin haberi alırım, oradaki başhekim kusur bakmasın güle güle.



SSK'lı vatandaş ayrımını bu ülkede kaldırdık. Şimdi Ahmet bey kızacak biliyorum başarabilsem dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde işçi memur ayrımı yoktur, çalışanlar vardır. İşte döner sermaya falan diyorsunuz ya bunların hepsi çalışanların yanında ortadan kalkar. Dünyanın hiç bir ülkesinde işçi memur ayrımı bir şey kalmadı, sadece Türkiye'de var bu. Bizim bunu kaldırmamız lazım.

Bütün bunlarla beraber hiç bir vatandaşımın hastane kapılarında farklı muamele edilmesine tahammül edemiyoruz. Doktora ilaca ulaşamıyordu vatandaş artık o eski günler geride kaldı. Beyefendi genel müdür diyorum diye kızıyor ya e senin zamanında ben eczaneye iniyordum o ilaçları bulamıyordum.

Hastane kapılarından insanlarımız dönmesin istiyoruz. Eksiklerimiz yok mu var tabiiki ama, hepsi aşılacak. Eğitimde yoğun yatırımlar yapıyoruz. Sağlıkta öyle, adalette öyle, emniyette öyle. 10 milyon tablet bilgisayarın ihalesine hazırlanıyoruz. Artık yavrularımız elinde tablet bilgisayarlarla okuluna gidip gelecek. Çünkü Türkiye modern dünyanın her türlü imkanını yakalayacak. bizler hem hükümet hem de kişisel olarak insanımızın ve halkımızın dualarını alıyoruz. Bir hükümet bu alanlarda iş üretmiyorsa, insanlarımızın taleplerine, ihtiyaçlarına cevap vermiyorsa o hükümet uzun süre iktidarda kalamaz bunu biliyoruz.

Sağlık hizmetinde asıl olan insandır yani sizsiniz. Sadece yapıya araca cihaza yatırım yapmak hizmetin kalitesini yükseltmez. Sağlıkta insan kaynağını %232 artırdık yeterli değil. Şimdi sağlık bilimleri üniversiteleri kuruyoruz. Sağlık meslek liselerinin görev alanlarını genişlettik. Bundan böyle istedikleri üniversiteye gitme imkanına sahip oldular mı?

YIPRANMA PAYI

Biz görevi devraldığımızda kamu hastanelerindeki MR sayısı 18'di, bugün toplam 251 adet MR hizmet veriyor. Bizim iktidarımızda Türkiye helikopter ve uçak ambulansla tanıştı. Bu arada bir şey daha söylemem lazım bu da yıpranma payıyla ilgili konu. Yıpranma payında ne kadara ne kadar vereceğiz. sordum dediler ki 5 yıla 1 yıl. Bu sendikacının söylediği. Ben de talimatı vereceğim 5 yıl hizmet verenlerin 1 yıl yıpranma payı olacak

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR