BIST 10.219
DOLAR 32,18
EURO 34,70
ALTIN 2.441,15
MEMUR

İş kaybı tazminatında Anayasa Mahkemesi'nin iptaliyle son durum ne oldu?

İş kaybı tazminatı 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleriyle düzenlenmiş bir hak.

İş kaybı tazminatı 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleriyle düzenlenmiş bir hak. Bahse konu hak özelleştirme kapsamında kuruluşlarda işçi statüsünde çalışırken iş akitleri özelleştirme nedeniyle feshedilenlere kanunlardan ve yürürlükteki toplu iş sözleşmelerinden doğan tazminatları dışında ilave olarak verilen bir hak oluyor.

İş kaybı tazminatı engelli personele (ilgili kanunların öngördüğü I, II ve III. derece engelli, yani yüzde 40’tan fazla çalışma gücünü kaybetmiş), normal çalışanlara göre tutarın iki katı olarak ödeniyor. İş kaybı tazminatı ödemeleri İş-Kur tarafından yürütülüyor.

İş kaybı tazminatından yararlanmak için hak sahibinin nereye başvurması gerekir?

Bu tazminattan yararlanmaya hak kazananların, bu tazminat ve hizmetlerden yararlanabilmeleri için, hizmet akitlerinin sona erdiği tarihten itibaren 30 gün içinde Türkiye İş Kurumuna başvurmaları zorunlu bulunuyor. Gecikilen sürse hak sahipliği süresinden düşülür. İş-Kur’un hak sahiplerinin başvurularını müteakip, gerekli incelemeyi en geç 30 gün içinde sonuçlandırarak iş kaybı tazminatına hak kazanıldığını tespit etmesi halinde hizmet akdinin feshi tarihinden geçerli olmak üzere, inceleme ve buna ilişkin işlemlerin sonuçlanmasından itibaren 10 gün içinde iş kaybı tazminatını aylık olarak ödemeye başlar.

İş kaybı tazminatı ne kadardır, ne kadar süreyle ödenir?

İş kaybı tazminatı, günlük net asgari ücretin iki katıdır. “İş kaybı tazminatına hak kazananlardan hizmet akdinin sona erdiği tarihte aynı işveren ile hizmet akdi kesintisiz en az;

  • 550 günden beri devam edenlere 90 gün,
  • 1100 günden beri devam edenlere 120 gün,
  • 1650 günden beri devam edenlere 180 gün,
  • 2200 günden beri devam edenlere 240 gün

süre ile iş kaybı tazminatı verilmesi gerekiyor.

İş kaybı tazminatı ve diğer hizmetlerden yararlananların, işe yerleştirilmeleri veya kendilerinin iş bulmaları halinde ödenmekte olan tazminata ve diğer hizmetlere ilişkin hakları sona erer.

Şevket Tezel'in yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR