BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
GÜNCEL

İngiltere'de mutasyon virüs skandalı! Mutasyona sebep olan ilaç

Mutasyon virüslerin önce İngiltere daha sonra hızla dünyanın farklı yerlerine yayılmasının sebebi ‘Deksametazon’ adlı ilaç mı? Konuyu analiz eden ‘kitaptayazmaz’ youtube kanalında “Bilerek ve isteyerek Covid-19’u daha bulaşıcı hale getirdiler” ifadeleri kullandı.

Kanalda yayınlanan son videoda, merkezi ABD’de olup İngiltere’de de faaliyet gösteren “Mayo Clinic” adlı ilaç firmasının yapmış olduğu yanlışa değinildi. Dünyanın en büyük ilaç firmalarından Mayo Clinic’in bilerek Kovid 19 tedavisinde deksametazon gibi zararlı bir ilaç kullandığını belirtilen videoda “Deksametazon Kovid 19 virüsünü mutasyona uğratmıştır. Bunu eleştiren sağlık çalışanları ve doktorları da susturuldu” iddiaları yer aldı.

Videonun tamamı;

https://youtu.be/F_oeDcgHqoM

İlaç firmaları tarafından daha fazla para kazanmak amacıyla deksametazonun kullanıldığını dile getiren yüzü gösterilmeyen analist “İngiltere eliyle yeni bir virüsümüz oldu” dedi.

Bilindiği gibi ‘Deksametazon’ enfekte olmuş korona hastaları için ilk olarak İngiltere’de resmi makamlarca önerilen ve kullanılan ilaçtı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR