BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
İŞÇİ

İmamların bile 8 sendikası var!

Polislerin örgütlendiği Emniyet-Sen ilk olağan genel kurulunu yaptı. Polis sendikasının başkanı polis baskısından da yakındı.

Türkiye’nin ilk polis sendikası Emniyet-Sen 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan genel Başkan İrfan Çelik, sendikanın 167 yıllık emniyet teşkilatının “rüyası” olduğunu söyledi. Emniyet-Sen’in, “bütün baskı, tehdit ve yasaklamalara” rağmen, 10 Kasım 2012’de kurulduğunu anımsatan Çelik, genel kurulun yapılmaması için de aynı “baskı ve hukuksuzluğa” maruz kaldıklarını belirtti:

"MAKAMI BAKİ SANANLAR"

“Emniyet-Sen, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne karşı kurulan bir sendika değil, aksine genel müdürlüğe yardımcı olmak, eksik kaldığı konulardaki eksiklikleri tamamlamak için kurulmuştur. Emniyet sendikasını bütün sivil toplum örgütleri milletvekillerimiz ve bütün kamuoyu istemektedir. Ancak, devletin imkanlarını keyfi olarak kullanan, polisi istediği gibi kullanan, makam ve saltanatı baki sanan birkaç idareci istememektedir. İstememelerine sebep olarak, öne sürdükleri bahaneleri ise polisin 80 öncesi yıllara dönme ve ayrışma olacağı bahanesidir. İmamların dahi 8 tane sendikası vardır. Fakat hepsinin kıblesi ve gayesi birdir. Polis daha hassas diyenler bilsin; Türk polis teşkilatı 80’li yılların polisi değil, yüzde 94 üniversite mezunu olan kişilerden oluşmaktadır.”

Emniyet Sen’in dün başlayan Genel Kurulu bugün sona erecek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR