BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
ÖĞRETMEN

İlköğretim okullarına burs ve sosyal yardım yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim okullarında burs ve sosyal yardım konularına ilişkin detaylı açıklama yaptı.

MEMURLAR - İşte İlköğretim okullarındaki burs ve sosyal yardım hizmetleri ve bu hizmetlerle ilgili detaylı açıklamalar:

İLKÖĞRETİM OKULLARINDA BURS VE SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ


Kaymakamlık Yardımı


Ailesinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan çocukların isimleri Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilir. Milli Eğitim Müdürlüğü de bu çocukların isimlerini kaymakamlığa bağlı sosyal dayanışma vakfına bildirir. Sosyal dayanışma vakfı bu çocuklara yardım eder.

Eğitim Materyali Yardımı

Her eğitim-öğretim yılı başında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ilköğretim ve lisede okuyan fakir ve yardıma muhtaç ailelerimizin çocuklarının önlük, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Şartlı Eğitim

Yardımı Nüfusun en yoksul % 6'lık kesiminde yer alan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelere, çocuklarının okuladevam etmeleri şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT'ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılmaktadır. Kız çocuklarına yapılan yardım miktarı erkek çocuklarına yapılan yardım miktarından daha yüksektir.

Öğle Yemeği Yardımı

1997 yılında başlatılan 8 yıllık temel eğitimdeki taşımalı eğitim uygulaması kapsamında okulların bulunduğu merkezlere taşınan yoksul öğrencilere öğle yemeği verilmesini içeren bu program 2003-2004 öğretim yılından itibaren kaynağı Fondan karşılanmak üzere il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.

Ücretsiz Kitap Yardımı

2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren kaynağı Fondan aktarılmak suretiyle MEB tarafından ilköğretim öğrencilerinin kitapları ücretsiz verilmektedir.

Öğrenci Barınma, Taşıma, İaşe Yardımı

Taşımalı sistem dışında kalan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin ulaşım barınma vb. ihtiyaçlarına yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca verilen desteklerdir.

Engelli Öğrencilerin Okullarına Ücretsiz Taşınması

Özel Eğitime Gereksinim Duyan Öğrencilerin Okullara Erişiminin Sağlanması İçin Ücretsiz Taşınması Projesi” Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Genel Müdürlüğümüz işbirliği ile 2004-2005 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmaktadır.

Aylık ödeme miktarları

* İlköğretime devam eden erkek öğrenci için/aylık 30 TL * İlköğretime devam eden kız öğrenci için/aylık 35 TL

mebpersonel.com

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR