BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,62
GÜNCEL

İlber Ortalı'dan ilginç Ömer Dinçer yorumu...

Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı'nın göreve getirildiği Milli Eğitim Bakanı değişikliğini yorumlayan İlber Ortaylı, "isabetli olmuştur" dedi...

İlber Ortaylı “Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı” konulu söyleşide Milli Eğitim Bakanı değişikliğine ilişkin, iddialı ifadeler kullandı.

Ortaylı "Hükümetin son zamandaki en akıllı reaksiyonunu Milli Eğitim Bakanı'nı değiştirmekte buluyorum. Böyle bir memlekette böyle bir muharip politikası olmaz. Onun için ben bu tip bir geri çekmeyi fevkalade isabetli buluyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİŞİKLİĞİ "İSABETLİ"

"Türkiye halkı kişisel özgürlüklerine, hukuki güvence merakına çevre ülkelere göre çok daha fazla alışmıştır" diyen Ortaylı, üretimde ve sanayileşmede eğitim unsuruna dikkat çekti. Ortaylı şunları söyledi; "Çünkü Türkiye halkı bu ülkelere göre sanayi ve üretimi çok uzunca bir zamandan beri benimsemiştir. Türkiye'nin kalkınmasına yardım edenlerden Allah razı olsun. Rahmetle, şükranla anıyoruz. Bunların içine 950'den sonrası var. Ondan evveli yok. Bu da çok yanlış bir şeydir. Bu dediğim yapılanma öyle 50 senede olmaz. Bu sınıra riayet etmek zorundasın eğitime. Fanteziye yer yoktur. Hükümetin son zamandaki en akıllı reaksiyonunu Milli Eğitim Bakanını değiştirmekte buluyorum. Milli eğitim bakanı benim tanıdığım bir adam değildir. Ne dostum, ne düşmanımdır. Hiçbir bilgim yoktur. Fakat takip ettiği politikanın bu memleketin realitesiyle alakası yoktur. Böyle bir memlekette böyle bir muharip politikası olmaz. Onun için ben bu tip bir geri çekmeyi fevkalade isabetli buluyorum"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR