BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
ÖĞRETMEN

İl dışı atamalar tekrar yapılacak mı?

Binlerce öğretmenin yer değiştirme talebinde bulundu. Öğretmenler bu konu için MEB'den özel hassasiyet bekliyor.

- Sayın Bakan Avcı Ve Müsteşar Yusuf Tekin'in Yüzbinlerce öğretmenin yer değiştirme talebi bulunduğu bu bu süreçte ki hassasiyetleri sonucu Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde hiç bir zaman görmediğimiz hızda sorunları çözme ve uygulama noktasında ki başarıyı görmezden gelmek bu konuda emek verenlere haksızlık olur.

Sezar'ın Hakkını Sezar'a neden vermek gerektiğini kısaca anlatacak olursak ;Öncelikle geçtiğimiz dönemlerde öğretmenlerin atama ve yer değiştirme takvimi bile açıkalanamaz iken şimdi ki dönem de aylar öncesinden neyin nasıl ve ne zaman yapılacağı öğretmenlere ilan ediliyor ve sonuçlar için tesbih çeken öğretmenler şimdi atama takvimine uyulduğu için saatlerce bilgisayar başında çileden çıkmıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı İl içi yer değiştirme sürecinden sonra mevzuat gereği okul dönüşümleri,okul türleri değişimi gibi sebeplerden dolayı oluşan mevcut duruma göre yapılan norm kadro güncellemesinden sonra 2.il içi yer değiştirme başvurusu alarak öğretmenlerin isteklerini kulak arkası etmediğinin en güzel örneklerinden biri olsa gerek . Bakanlığın İl içi , il dışı yer değiştirme sonucu atamalarını iptal ettirmek isteyenlere de gerekli kolaylığı sağlaması son olarak ta özür grubu atama takvimini zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmen eşleri için bir hafta öteleyerek mağduriyetler yaşanmadan çözmesi geçmiş dönemlerde yapılmayan çalışmalardı.

Yukarda ki tespitlerimizde görüldüğü gibi Bakanlık öğretmen yer değiştirme sürecinde Bağcıyı Dövme Yerine Üzüm Yemeyi tercih ediyor.

Mebpersonel.com olarak sitemize gelen mesajlar da 2.il dışı atamalarının tekrar yapılması gerektiği yönünde mesajlar almaktayız. Bu konuda sendika yetkilileri yaptığımız görüşmelerde de 2. il dışı atamaları konusuna bakanlık yetkililerin de sıcak baktığı fakat 2. il dışı atamalarının önünde ki tek engelin 11 Ağustos'ta başlayacak özür grubu atamaları devamın da ise ise ilk öğretmen atamaların Eylül ayının ortasına kadar sürmesi devamında ise okulların açılmasından ötürü zamanlama olarak 2.İl dışı yer değiştirmesinin yetişmesinin şu an zor olduğu fakat bu sorunun da bir şekilde çözülmesi için çalışma yapacaklarını ve uygun olması halinde 2. defa il dışı atamalarının yapılacağı belirtiyor.

Mebpersonel.com olarak Sayın Bakan Avcı Ve Müsteşar Yusuf Tekin'in öğretmenlerin isteklerinin yerine getilirmesi noktasında gerekli hassasiyetleri göz önünde bulundurup bu konuda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkililerine gerekli direktifleri sonucunda öğretmenlerin 2. İl Dışı Atama İstekleri için gerekli çalışmaların olumlu bir şekilde sonlacağını düşünmekteyiz...

Bu konuda ki gelişmleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

kamudanhaber.com
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR