BIST 9.698
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.431,30
GÜNCEL

İkinci el otomobillerin fiyatları yükselecek! İşte araba almanın en doğru zamanı

Altın, döviz ve borsadan sonra en çok yatırım yapılan araçlardan biri artık ikinci el otomotiv... Yıl sonu etkisi ve koronavirüste aşılanmanın başlamasıyla inişe geçen ikinci el araç fiyatlarının tekrar yükselişe geçeceği belirtiliyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Kurumsal İletişim Direktörü Korhan Önder, yıl sonunda bir miktar da olsa ithal araç geldiğini ve bunun da piyasadaki daralmayı bir nebze de olsa azalttığını aktardı.

Her sene aralık ve ocak aylarında ikinci el otomotiv fiyatlarında bir düşüş yaşandığını kaydeden Korhan Önder, Sputnik’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi: Kredilerdeki düşük faiz oranları ve sıfır otomotiv üreticilerinin ellerindeki stokları bitirmek istemesi ile araç fiyatlarında indirime gidilir. 

"Araba almak için iyi bir dönem"

Bu dönemde sıfıra olan ilgi böylece artar. Tüketicilerin bu dönemde araba almasının iyi bir dönem olduğunu söylemek mümkündür.

"3-5 sene önceki fiyatların hayali kurulmamalı"

Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerden sevkiyatta gecikmelerin yaşanabileceğini söyleyen Korhan Önder bunun, 2021 yılında da ikinci el araca olan talebi artırabileceğini ifade etti.