BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,78
GÜNCEL

İkinci el otomobil fiyatları ne zaman düşecek? Uzmanı açıkladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle toplu taşıma kullanmak istemeyenler ikinci el araçlara yöneldi. İkinci el araçlardaki yükseliş bir türlü durmuyor.

Son dönemde ikinci el piyasasındaki araçların fiyatları oldukça yükseldi. Piyasada bulunan fırsatçılan nedeniyle fiyatların çok yükseldiğini ifade eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, iki üç yıllık araç talebine bir de corona etkisi eklenince talebin patladığını söyledi. Corona nedeniyle araç üretiminin tam zamanlı olmaması piyasada ikinci el araçlarının fiyatının artmasına neden oldu.

EYLÜL EKİM GİBİ TAM KAPASİTEYE GEÇİLİRSE...

Sabah'ın haberine göre Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, birikmiş birkaç senelik talebin yanı sıra bu senenin talebi de eklenince müşterilerin 2-3 ay araç beklemek zorunda kaldığını belirterek, "Bu durum çok uzun sürmez gibi hissediyorum. Eylül-ekimden sonra korkulduğu gibi ikinci dalga olmazsa, fabrikalar üretimi durdurmazsa, eylül-ekimden sonra tam kapasiteye geçilirse, ekim-kasım gibi talebe yetişmeye başlarlar. Şu anki fotoğraf onu gösteriyor." dedi.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin ilk dönemlerinde çok ağır şartlar olduğunu, o dönemde bayilerin tamamen kapanmadığını ve böyle bir süreci hem çalışanların hem müşterilerin güvenliği açısından en üst düzey önlemlerle geçirdiklerini söyledi.

Bozkurt, özellikle son aylarda görülen yoğun araç talebine de değindi. Hazirandan itibaren yoğun bir araç talebi olduğunu dile getiren Bozkurt, "2018'den itibaren ertelenen bir talep vardı. Hem filo hem perakende pazarı çok düşmüştü. Araçlar belli bir yaşa geldi. Değişim zamanı geldi. Özellikle bireysel müşteriler toplu taşımadan ziyade bireysel araçlarını kullanmayı güvenli bulduğu için alım başladı." dedi.