BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
GÜNCEL

İkinci el araba fiyatları düşüyor mu? 3 ay süre verildi

Küresel koronavirüs salgınıyla birlikte otomobil fabrikalarındaki sıfır kilometre otomobil üretimi durunca, otomobil almayı isteyenler ikinci el araçlara yöneldi. Ancak piyasaya sıfır KM araç girmeyince 2. El otomobil fiyatları da yükselişe geçti. Bu bağlamda Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı tarafından ikinci el otomobil fiyatlarına ilişkin önemli bir son dakika açıklaması yapıldı.

Ortaya çıkışından kısa süre sonra tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını otomotiv sektöründe de olumsuz etkilere sebep oluyor. Otomobil fabrikalarının pandemi nedeniyle piyasaya sıfır kilometre araç sürememesi sebebiyle araç sahibi olmak isteyenler 2. El otomobil almaya yönelmiş ancak normal piyasasından yüksek fiyatlarla karşılaşmışlardı. Bu kapsamda Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı'nın yüksek ikinci el araç fiyatlarına ilişkin son dakika açıklamasındaki "3 ay" detayı dikkat çekti. Diğer yandan Batı, araç satışında yeni getirilen "yetki belgesi" uygulamasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA! "FİYATLAR 3 AY İÇERİSİNDE…"
Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı tarafından yapılan son dakika 2. El araç fiyatları açıklaması ve diğer tüm detaylar şöyle;

"YÜKSEK FİYATLAR VAZGEÇİRİYOR"
İkinci el araç fiyatlarının son aylarda hızla artması sonrasında satışlar büyük ölçüde azalırken, oto pazarlarında fiyatları gören vatandaşlar araç almaktan vazgeçiyor. Araçlardaki fiyatların artışının en büyük nedeninin 400 bin kayıtsız oto galericinin fiyatları arttırmasından kaynaklandığını ifade eden Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı yeterlilik belgesi uygulamasının 3 ay içerisinde fiyatlarını düşüreceğini söyledi.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın üretim merkezi olan Kocaeli'de tüm Türkiye'de olduğu gibi ikinci el araç piyasası dudak uçuklatıyor. Araç fiyatlarında yüzde 40'a kadar varan artışların görülmesi sonrasında Kocaeli'de bulunan oto pazarlarına vatandaşların ilgisi azaldı. Oto pazarlarında satışların da büyük ölçüde azaldığı gözlemlenirken, fiyatları gören vatandaşların kimi araç almaktan vazgeçiyor kimi ise sıfır araçlara yönleniyor.