BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,16
ÖĞRETMEN

İhraç edilen akademisyenlere müjde geri dönüyorlar!

İhraç edilen akademisyenlere müjdeli haber YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan geldi. Hakkında ihraç kararı verilen bazı akademisyenler görevlerine geri dönecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüştü.

Saraç'ın ihraç edilen ve açığa alınan üniversite personeline ilişkin, "Biz üniversiteleri arayarak şunları ihraç edin diyemiyoruz. İnisiyatif rektörlerde, onların verdiği listeler üzerinde işlemler yapıldı" ifadesini kullandığı belirtildi.

Alınan bilgilere göre hükümet kaynakları bir başka görüşmede CHP yetkililerine yeni bir KHK'yla ihraç kriterlerinin daralarak, bazı isimlerin geri dönebileceği mesajını da verdi.

Saraç, 2 bin 346 akademisyenin ihraç edildiğini ifade ederken, Kılıçdaroğlu'nun özellikle barış bildirisine imza atanakademisyenlerin durumunu gündeme getirerek, "21. yüzyılda bir bildiriye imza attığı için, düşüncesini açıkladığı için akademisyenlerin ihraç edilmesi kabul edilemez" dediği öğrenildi.

Saraç'ın, Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak akademik yılı açılışına da, "Katılımınızdan memnun oluruz" diye davet ettiği, Kılıçdaroğlu'nun ise yanıt vermediği öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR