BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.471,69
MEMUR

İcra Müdür ve Yardımcıları karanamesi yazısı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün yazısında İcra müdür ve yardımcıları hakkında 2013 yılında yapılacak olan atamaların hükümleri belirlendi.

T.C.
ADALET BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : 82084579/1579 12/03/2013
Konu : İcra Müdür ve Yardımcıları Atamaları Hk.

..……………… CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

İcra müdür ve yardımcıları hakkında 2013 yılında yapılacak olan atamalarda aşağıdaki esaslar çerçevesinde hareket edilmesi uygun görülmüştür:

A-Yaz Kararnamesi Genel Esasları:

1) 2013 yılı yaz kararnamesi; olağan, hizmet gereği ve mazerete dayalı atamaları kapsayacak olup, atamaya ilişkin hizmet sürelerinin hesaplanmasında 31 Aralık 2013 tarihi esas alınacaktır.

2) Son görev yeri itibariyle birinci bölgede on yılını, ikinci bölgede altı yılını, üçüncü, dördüncü ve beşinci bölgelerde ise asgari hizmet sürelerini dolduranlar re’sen atamaya tâbi tutulacaktır. (Aynı büyükşehir belediyesi hudutları içerisinde bulunan birinci bölge mahallerdeki toplam hizmet süresi dikkate alınacaktır.)

3) Birinci ve ikinci bölgelerde asgari hizmet süresini dolduran ve tayin talebinde bulunanların talepleri, hizmetin gerekleri dikkate alınarak değerlendirilecektir.

4) Kur’a ile birinci ve ikinci bölgelere atananlardan üç yılını dolduranlar re’sen atamaya tâbi tutulacaktır.

5) Son görev yeri itibariyle üçüncü bölgede iki yılını, dördüncü ve beşinci bölgelerde bir yılını dolduranların talepleri, hizmetin gereklerine göre değerlendirilecektir.

6) İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğin 39 uncu ve devamı maddelerindeki mazeretleri nedeniyle tayin talebinde bulunanların bu talepleri, mazeretini belgelendirmeleri şartıyla hizmetin gereklerine göre karşılanmaya çalışılacaktır.

7) Yukarıda belirtilen kapsamda atamaya tâbi olup da Yönetmeliğin 39 uncu ve devamı maddelerinde belirtilen mazeretleri nedeniyle yerinde kalmak isteyenlerin bu talepleri, mazeretlerini belgelendirmeleri şartıyla hizmetin gereklerine göre değerlendirilmeye alınacaktır.

8) Yukarıdaki bentlerde yazılı prensiplere göre yapılacak atamalar, Yönetmeliğin 38 inci maddesi gereğince hizmetin gerektirdiği durumlar ve 43 üncü maddesine göre hizmet gereği yapılacak atamalar hariç olmak üzere talebi olmayanlar kararnameye dahil edilmeyecektir.

B-Güz Kararnamesi Genel Esasları:

1) 2013 yılı güz kararnamesi, yalnızca disiplin nedeniyle hizmet gereği yapılacak atamalar ile mazerete dayalı atamaları kapsayacaktır.

2) Yaz kararnamesinden önce mevcut olup da yaz kararnamesinde değerlendirilmeye tâbi tutulmuş olan mazeretler güz kararnamesinde dikkate alınmayacak olup, yalnızca yaz kararnamesinden sonra ortaya çıkan mazeretler değerlendirilecektir.

C-Başvuru İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

1) İlgililerin, eşlerinin meslekleri ve çocuklarının öğrenim durumlarına ilişkin UYAP kayıtlarını kontrol ederek güncellemesi gerekmektedir. Aksi takdirde mevcut bilgilere itibar edilecek olup bu noksanlıktan dolayı sonradan hak iddiasında bulunulamayacaktır.

2) Atanma talebinde bulunacakların Genel Müdürlüğümüz internet sitesindeki (www.pgm.adalet.gov.tr) “Formlar” linkinde yer alan “Atama Talep Formu”nu bilgisayar ortamında eksiksiz ve okunaklı bir biçimde doldurarak ayrı bir dilekçeye gerek olmaksızın en geç 5 Nisan 2013 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde Cumhuriyet başsavcılıkları aracılığıyla DYS üzerinden göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilen formlar dikkate alınmayacaktır.

Bilgi edinilmesini, keyfiyetin merkez ve mülhakatınızda görev yapan icra müdür ve yardımcılarına tebliğini rica ederim.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR