BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
GÜNCEL

İçişleri bakanlığı yeni kısıtlamalarla ilgili merak edilenleri yanıtladı!

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele sürecinde yayımlanan yeni kısıtlama ve tedbirlere ilişkin genelgeler konusunda sıkça sorulan soruları cevapladı.

Koronavirüs vaka sayısının hızla artmasının ardından yeni kararlar da art arda alındı. Bu hafta sonu uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. İçişleri Bakanlığı da yeni kısıtlamalarla ilgili kafalardaki soru işaretlerine açıklık getirdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen bilgilere göre, ailelerinin yanında olmayan 18-20 yaş arası gençler, sadece şehirler arası toplu ulaşım aracı (uçak, tren, otobüs vb.) kullanmak kaydıyla tek başlarına ailelerinin bulunduğu yere seyahat edebilecek.

Bunun dışında 20 yaş altı gençler ve çocuklar yanlarında ebeveynleri, veli veya vasisinin bulunması şartıyla herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Apartman ve sitelerin temizlik, ısınma gibi işlerini yerine getiren görevliler, apartman/site yönetimince düzenlenen görevli olduklarına dair belgeyi ibraz etmek ve ikametleriyle görevli oldukları apartman veya sitelere gidiş-geliş güzergahıyla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.