BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

HGS ceza affı mı geliyor?

HGS cezalarına ilişkin merak edilen tüm soruları Ulaştırma, Denizcili ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yanıtladı. Peki HGS cezalarına af mı geliyor? İşte ayrıntılar...

HGS cezaları son günlerde ülkenin gündeminde yer alan konulardan birisi haline gelmişti. Vatandaşın HGS cezalarına ilişkin merak ettiği bu sorunun yanıtına bu konuda noktayı Bakan Binali Yıldrım koydu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali yıldırım 129 bin TL HGS cezası gelen vatandaş hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım vatandaşın durumunun araştırıldığını ve 597 kez geçiş ihlali tespit ettiklerini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, HGS'yle ilgili yapılacak düzenlemeyle cezaların affedilmesi ve kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

 Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. 

HGS CEZA AFFI YOK

HGS cezalarıyla ilgili düzenleme hakkında da konuşan Yıldırım, "2015 Nisan'ında cezalarla ilgili kanunda değişiklik yapıldı. O tarihten önce geçişlerde en uzak mesafeye ceza 10 kattı. O düzeltildi ama Nisan 2015'ten sonraki uygulama. Geriye de işlemesi lazım.

Bu değişiklikle cezalar geçtiği mesafeye göre kesilecek. Yüksek gibi gözüken cezaların birçoğu önemli ölçüde rahatlayacak. Cezaların affedilmesi, kaldırılması söz konusu değil" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR