BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
GÜNCEL

Herkesten uzak deniz keyfi yapılacak en güzel sahil kasabaları

Türkiye’nin benzersiz doğası ile baş döndüren sahil kasabalarını keşfetmeye ne dersiniz? İşte Türkiye’de deniz keyfi yapılacak en güzel sahil kasabaları...

Yeşil ve mavi bir arada: TEKİROVA / ANTALYA
Antalya'nın Kemer ilçesinde mavi ve yeşili ile gelenlerini karşılıyor Tekirova. Birçok ekstrem sporunu da yapabileceğiniz Tekirova'da, aslında doğanın bir parçası olduğunuzu daha çok hissedeceksiniz. Özetle burası çam ağaçları ve masmavi denizin kucaklaştığı mükemmel bir tatil yeri. Ultra lüks otellerin de olduğu kasaba son yıllarda dalış sporu tutkunlarının da uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Portakal diyarı: FİNİKE / ANTALYA
İlk Finike, Fenikeliler tarafından MÖ 5. yüzyılda Phanikos adı ile Aykırıcay Suyu'nun denize döküldüğü yerde kuruldu. Uzun yıllar Likya'nın başkenti olan Limyra'nın tarım ürünleri ihraç ettiği bir liman görevi yapmış. Bu özelliğiyle Fenikelilerin en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuş Finike…

Üç tarafı dağlarla çevrili olan kıyı kasabasının 10 km’lik incecik kumlu bir kumsalı var. Finike portakal ağaçlarının mis gibi kokusunun etrafta dolaştığı sakin ve sıcacık bir liman… Şu sıralar sessizlik arıyorsanız biçilmiş kaftan… Ayrıca buraya geldiğinizde Arykanda, Limyra Antik kentleri ve Suluin Mağarası da mutlaka görülmeli.

İzmir'in huzur adresi: BALIKLIOVA
Ege ve Akdeniz kasabaları artık kent yaşamına dair pek çok olumsuzluktan yorulanların kaçış noktası. Özellikle seyahat kısıtlamalarının kalktığı şu dönemde keşfe çıkmanın da tam zamanı… Otellerin ve beach club’ların olmadığı, balığıyla ünlü olsa da bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda lokantanın bulunduğu, yapılaşmanın yer yer yasak olması sebebiyle hâlâ orijinalliğini koruyabilen bir kıyı köyü burası.