BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.477,55
GÜNCEL

Hekime manidar ceza!

“15-49 yaş kadın izlemlerinin tamamını yapmadığı gerekçesiyle” Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı’na 250 ceza puanı verildi. TTB Aile Hekimliği Kolu, bu cezayı ‘manidar’ buldu.

MEMURLAR- Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Şanlıurfa Tabip Odası yöneticisi ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan’ a 13 kez 20 ceza puanı vererek tarihi bir rekora imza attı. Böylece Eryazğan’a tek seferde toplam 260 ceza puanı verilerek, 100 ceza puanı sınırı aşılmış oldu. “100 ve üstünde ceza puanı almak sözleşmenin feshi” anlamına geldiğinden, Eryazğan Aile Hekimliği Yasa ve Yönetmelikleri gereği işsizlik tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı.

MANİDAR CEZA

TTB Aile Hekimliği Kolu, Dr. Hacı Yusuf Eryazğan’ın durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. TTB Aile Hekimliği Kolu, bu uygulamanın çalışanların hak alma mücadelesini engellemeye yönelik bir tutum olduğunu bildirdi.

TTB Aile Hekimliği Kolunun, yaptığı yazılı açıklama şöyle: “Hekim hakları için mücadele eden Eryazğan’ın 260 ceza puanını nasıl hak ettiği tartışmalıdır. Bugüne dek hiçbir Aile Sağlığı Merkezi çalışanına 15-49 yaş kadın izlemlerinin tamamını yapmadığı gerekçesiyle ceza puanı uygulanmazken, tamamını yapmak için şartların uygun olup -olmadığı tartışılmadan meslektaşımıza bu gerekçe bahane edilerek sözleşme feshine yol açacak ceza puanı verilmesi manidardır. Arkadaşımıza yönelik baskıların kaldırılmasını istiyoruz.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR