BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
GÜNCEL

Hava felaketleri yaklaşık yarım milyon can aldı! İşte en çok etkilenen ülkeler...

Sivil toplum kuruluşu ve araştırma şirketi GermanWatch, küresel felaketler raporunu yayınladı. Rapora göre, son 20 yılda aşırı hava olaylarına bağlı afetlerde yaklaşık yarım milyon insanın hayatını kaybettiği açıklanırken, 2000 ila 2019 yılları arası göz önüne alınarak yapılan araştırmaya göre, Myanmar, Porto Riko ve Haiti felaketlerden en çok etkilenen ülkeler oldu. Raporun yazarlarından Vera Keunzel, "Yoksul ülkeler küresel felaketlerden her zaman daha çok etkileniyor" dedi

İklim değişikliğinin insanlara yönelik doğrudan tehdidine Sivil toplum kuruluşu ve araştırma şirketi GermanWatch yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre son 20 yılda hava felaketleri nedeniyle yaklaşık yarım milyon insanın hayatını kaybettiği açıklandı.

FAKİR ÜLKELER DAHA ÇOK ETKİLENİYOR
İklim değişikliğinin insanlık için ciddi tehdit oluşturduğu uyarısında bulunulan raporda, 2000 ila 2019 yıllarında özellikle fakir ülkelerin fırtına, sel ve aşırı sıcaklık yüzünden meydana gelen felaketlerden daha fazla mağdur olduğu kaydedildi.

YAKLAŞIK 480 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Sivil toplum kuruluşu “GermanWatch” tarafından hazırlanan bir rapor, son 20 yılda olağanüstü hava koşulları yüzünden dünyada yaklaşık 480 bin kişinin hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELER
Dünyanın dört bir yanında kayıtlara geçen 11 binin üzerindeki olağanüstü meteorolojik gelişme yüzünden 480 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği bildirilirken, özellikle Haiti, Myanmar ve Porto Riko’nun can kayıplarının en fazla olduğu bölgelerin başında geldiğinin altı çizildi.