BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.421,68
GÜNCEL

Hava 12 derece birden soğuyacak! Bu akşamdan itibaren etkili olacak! Dondurucu soğuklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklıkları çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalacak. Ülkenin büyük bir bölümünün yağışlı havanın etkisi altına gireceği bazı illerde ise kar yağışının etkili olacağı açıklandı. Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da Kasım başından beri takip edilen sistemin bu akşamdan itibaren etkili olacağını ve dondurucu soğukların geldiğini açıkladı.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte Çarşamba gününden itibaren 6-12 derece azalması, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altına, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Bu illerdekiler dikkat! Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da; perşembe günü Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari'de kar yağacak.

Çarşamba günü Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da karla karışık yağmur bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına olacak

Rüzgarın, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.