BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
GÜNCEL

Hatay'da vaka artışı durdurulamıyor sokağa çıkma yasağı istediler!

HATAY'da koronavirüs vaka artışı son iki haftada yüzde 185'e yükseldi. Yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 86'ya çıkarken, Aralık ayanını ilk haftasında 306 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Hatay'da neler oluyor? Kentteki vaka artış hızı ise son 2 haftada yüzde 187,5’e ulaştı. Yoğun bakımlardaki doluluk oranı yüzde 86'yı geçti. CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay için özel tedbirler istedi. Sokaktaki Hataylı vatandaş ise 14 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmesini önerdi...

Hatay’daki vaka artış hızı ise son 2 haftada yüzde 187,5’e ulaştı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Aralık ayının ilk haftasında 306 vatandaşın yaşamını yitirdiğini ifade ederken, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 86’ya ulaştığını belirtti.

CHP'li Mehmet Güzelmansur, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verirken, söz konusu önergesinde 6 madde sıraladı. CHP'li vekil, "Hatay’da filyasyon ekibi ve çalışmalarının yetersiz olduğu bu yetersizliğin de vaka artışlarında etkili olduğu iddiaları doğru mudur" diye sordu.

CHP'li vekil "Yüzde 187,5 gibi olağanüstü vaka artışının yaşandığı Hatay’da bu artışı durdurmak için olağanüstü tedbirler almayı düşünüyor musunuz? Bunlar nelerdir" diye sordu.