BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
SAĞLIK

Hastane randevusu nasıl alınır alo 182 ücretli mi?

Hastanelerden randevu almak artık daha da kolaylaştı. İnternet üzerinden ve telefonla arayarak randevu alınabilir. Peki nedir bu MHRS sistemi, nasıl randevu alınır? Detaylar haberimizde...

Hastanelerde oluşan kalabalığın önüne geçebilmek için MHRS sistemini devreye koyan Sağlık Bakanlığı, aktif bir sağlık hizmetleri yapısı oluşturabilmeyi amaçlıyor. MHRS işlemleri nasıl yapılır? Detaylar memurhaber.com'da

MHRS sistemi sayesinde vatandaşlar mhrs.gov.tr adresinden, MHRS sistemine bağlı ALO 182 hattından ve MHRS Mobil ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden kısa sürede muayene randevusu alabiliyor.

TELEFONDAN RANDEVU ALMAK ÜCRETLİ Mİ?

Alo 182 Hastane Randevu Merkezi'ni hattını arayan vatandaşlar, her arama için 4 lira telefon ücreti ödüyor. Bununla birlikte, birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalandığında 3 lira, kamu hastanelerinde 5 lira ve özel hastanelere gittiğinde 12 lira muayene parası alınıyor. Tüm bu kesintiler, hasta eczaneye ilacını almaya gittiğinde karşısına çıkıyor, ödemediği takdirde ilacını alamıyor.

MHRS'DEN ALINAN RANDEVU  NASIL İPTAL EDİLİR?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra sağ taraftaki bölümde yer alan "Randevu Geçmişi" işlemlerinden iptal işlemleri gerçekleştiriliyor. İptal edilmek istenen randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak, randevu iptal ediliyor. ALO 182’den de iptal işlemleri yapılabiliyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR