BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Hastalık izni kullanmak isteyen memurlar dikkat!

Eşi hastalanan veya kaza geçiren memurlar, istemeleri halinde bazı izin haklarından yararlanabilirler.

Hastalık izni kullanmak isteyen memurlar dikkat!

Eşi hastalanan veya kaza geçiren memurlar, istemeleri halinde bazı izin haklarından yararlanabilirler. Memurlar, hastalanan veya kaza geçiren eşlerinin; sağlık kurumlarında ayakta ya da yatarak tedavileri sırasında veya sağlık kurumları dışındaki tedavi sürecinde yanlarında bulunmak için izin kullanmaya ihtiyaç duyabiliyorlar.

Hastalık izni kullanmak isteyen memurlar dikkat!

AYAKTA TEDAVİ İÇİN İZİN 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda, memurun hastalanan veya kaza geçiren eşinin ayakta tedavisi sırasında yanında bulunması için kurumundan izinli sayılmasına imkan veren bir düzenleme bulunmamaktadır.

Hastalık izni kullanmak isteyen memurlar dikkat!

Bu durum, ayakta tedavisi sırasında eşine refakat etmek isteyen memur için sorun oluşturabilmektedir. Ayrıca, eşinin ayakta tedavi olacağını gerekçe göstererek izin talebinde bulunan memurlara uygulamada bazı amirlerin gerekli kolaylığı sağladığı, bazı amirlerin ise memura izin vermediği, bazı amirlerin ise memurun yıllık izin ya da mazeret izni kullanma yoluna başvurmasını istediği de görülebilmektedir.

Hastalık izni kullanmak isteyen memurlar dikkat!

Öte yandan, Devlet Personel Başkanlığı tarafından konuya ilişkin verilen mütalaada, ayakta tedavi gören yakınına refakat etmek isteyen memura ne şekilde izin verileceğine ilişkin herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı belirtilerek; bakmakla yükümlü olduğu kişiler ile bakmakla yükümlü olmadığı eşi, çocukları, anne ve babasının hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek söz konusu kurum ve kuruluşlarca muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde bahsi geçen kişilere refakat eden Devlet memuruna izin verilmesi hususunda gerekli kolaylığın sağlanması gerektiği ve bu iznin suistimal edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarca bahsi geçen duruma ilişkin belge istenebileceği değerlendirmesinde bulunulmuştur.